Penticostalii cer definirea FAMILIEI ca uniunea intre barbat si femeie

Asculta informatia

Forma Constitutiei revizuite iesite din Comisia parlamentara ii nemultumeste si pe penticostali. Ei solicita inscrierea tuturor cultelor crestine recunoscute in Romania in textul constitutional si de asemenea cer ca FAMILIA sa dfie definita clar ca UNIUNEA liber consimtita intre un barbat si o femeie. Solicitari similare au facut si greco-catolicii – AICI , romano-catolicii, baptistii – AICI adventistii – AICI si crestinii dupa Evanghelie – AICI VEZI ce spune pentru pesurse.ro presedintele Cultului Penticostal:

Pastor Rivis Tipei Pavel, presedintele Cultului Penticostal din Romania:

Pozitia Cultului Penticostal fata de Art.1 Alin.1 este urmatoarea ca Romania recunoaste rolul istoric in constituirea si modernizarea statului roman, dar nu cu mentionarea Bisericii Ortodoxe ci a tuturor cultelor religioase recunoscute de lege pentru ca prin Legea 489/2006 sunt recunoscute toate cultele si nu un cult aparte. Asta e prima din observatiile noastre.

Cea de a II-a observatie a noastra se refera la Art.48 Alin.1 unde spune ca Familia se intemeiaza pe casatoria liber constimtita intre soti. Pentru ca suntem o tara crestina si avem la baza Biblia cred ca corect ar fi sa se formuleze astfelFamilia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. Ar exclude orice alta animozitate care se poate intampla si care este contrara vietii crestine.

-Aveti in vedere ceva memorii sau alte actiuni pana la aprobarea definitiva a Constitutiei…?
Probabil ca toate cultele evanghelice in curand o sa depunem punctul nostru de vedere atat la Parlament cat si la Presedintie.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *