Quantcast
Penticostalii cubanezi părăsesc Consiliul Bisericilor de Stat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Penticostalii cubanezi părăsesc Consiliul Bisericilor de Stat

Într-o declarație semnată de Consiliul său de administrație și publicată pe profilul său de Facebook, Biserica Creștină Penticostală din Cuba declară că a renunțat oficial la calitatea de membru al Consiliului Bisericilor din Cuba.

Consiliului Bisericilor din Cuba este o platformă ecumenică cubaneză, legată și controlată de Comitetul Central al Partidului Comunist. Acest organism controlează toate activitățile religioase oficiale de pe insulă și reduce la tăcere bisericile evanghelice independente, care nu sunt de acord cu politicile sale.

Biserica Creștină Penticostală subliniază că obiectivele Sinodului din Cuba sunt în contradicție cu înțelesul Scripturilor. „Respingem orice declarație care nu respectă doctrinele istorice ale instituției noastre”.

Pastorul Mario Félix Lleonart, care reprezintă comunitatea penticostală, a declarat pentru Radio Televisión Martí că decizia a fost luată cu luni în urmă, iar acum este oficială. „Din câte știm, există și alte confesiuni care urmează să-și anunțe retragerea în zilele următoare.”

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply