Quantcast
Pentru a scăpa de căsătoria forțată, o adolescentă indiană apelează la o organizație creștină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pentru a scăpa de căsătoria forțată, o adolescentă indiană apelează la o organizație creștină

Cu toții știm că India se numără printre țările care are ritualuri mult diferite de ceea ce se practică în Europa, în materie de nunți. Căsătoria fără acordul miresei este unul dintre subiectele care a stârnit controverse de-a lungul timpului. Organizațiile luptă pentru ca femeile să aibă drepturi.

O adolescentă din statul federal Bengalul de Vest, India, a scăpat de o căsătorie forțată aranjată de părinții ei, apelând la un grup partener al Christian Solidarity International (CSI).

Cea pe care CSI o numește Jasmin avea doar 16 ani când a aflat că părinții ei trebuie să decidă să-i organizeze căsătoria forțată.

„Am fost îngrozită”, explică ea, „proprii părinți mi-au aranjat căsătoria cu un bărbat de două ori mai mare decât mine. În plus, îmi era teamă să fiu vândută unei rețele de prostituție”.

Jasmin refuză această căsătorie. Părinții ei o bat, o insultă. Ea decide să apeleze la partenerul CSI care luptă împotriva traficului de persoane. În ciuda acestei interventii părinții lui Jasmin refuză să-și abandoneze proiectul.

Organizația va apela așadar la poliție și la directorul școlii unde studiaza Jasmin. Polițiștii merg la domiciliul tinerei și obțin anularea căsătoriei. De acum încolo Jasmin doreste să lupte și împotriva căsătoriei fortata a tinerelor copile.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply