Quantcast
„Persecutați: Cronicile Asaltului Global împotriva Creștinilor” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

„Persecutați: Cronicile Asaltului Global împotriva Creștinilor”

„Persecutați: Cronicile Asaltului Global împotriva Creștinilor” este o carte recent lansată, ce arată că cel mai persecutat grup religios din întreaga lume la ora actuală este cel creștinismul.

persecutedtheglobalassaultonchristians_400

Cei trei autori, și totodată renumiți activiști religioși – Paul Marshall, Lela Gilbert și Nina Shea – oferă cititorilor o analiză profundă și pertinentă a cauzelor, tiparelor și tendințelor în materie de persecuție a creștinilor, potrivit Charisma News.
Autorii afirmă că „trinitatea sinistră” a motivelor ce stau la baza persecuției creștinilor la nivel global constă în: „setea după control politic absolut, dorința de a menține privilegiile atașate hinduismului și budismului, și tânjirea Islamului radical după dominație religioasă”.
Secularismul agresiv întâlnit în numeroase state occidentale nu este identificat drept un motor global al acestui fenomen, întrucât autorii se concentrează doar asupra acelor zone în care cei persecutați nu se pot opune, „nu au abilitatea de a dezbate liber și de a cere reformă sau corectarea greșelilor comise față de ei, prin mijloace democratice”.
Cartea conține numeroase afirmații uimitoare cu privire la anumite tendințe. „În secolul XXI, mai multe persoane din China participă la serviciile religioase decât în toată Europa Occidentală în ansamblu”, afirmă autorii. Ei precizează, de asemenea, că „vorbitorii din moschei continuă să se roage pentru moartea creștinilor și evreilor, inclusiv la Marea Moschee din Mecca sau la Moscheea Profetului din Medina”.
Cartea are un ton deprimant, însă el reflectă realitatea, afirmă Charisma News. Analizând țară după țară, autorii enumeră problemele cu care creștinii se confruntă în fiecare, atrăgând atenția asupra faptului că povestea lor este cel mai adesea una tristă, aceștia fiind răniți, oprimați, atacați fără cruțare și, nu de puține ori, martirizați.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply