Quantcast
Persecutarea crestinilor se intensifica alarmant – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persecutarea crestinilor se intensifica alarmant

Persecutia crestinilor este in crestere pe tot mapamondul, in special in lumea musulmana.

Desi religia crestina este la nivel mondial cea mai importanta din punct de vedere numeric, membrii acesteia sunt cei mai persecutati, se confrunta cu batai, inchisoare si chiar moarte, iar acest lucru nu se intampla doar in tarile islamice, asa cum ar fi multi inclinati sa creada.

“Islamul radical ar putea disparea de pe fata planetei chiar maine, dar crestinii tot nu ar fi in siguranta”, a declarat John Allen, autorul cartii Razboiul global impotriva crestinilor, pentru CBN.

El a adaugat ca “persecutia vine de la guverne si de la militanti religiosi care doresc sa promoveze violent o ideologie radicala. De exemplu, luna trecuta in Sri Lanka, o grupare condusa de calugari budisti radicali a atacat doua centre crestine de rugaciune, spargand ferestrele, devastand camerele si distrugand bibliile”.

Coreea de Nord se afla de asemenea in primele locuri in ceea ce priveste persecutarea crestinilor. In ultimii 12 ani, ea a fost de fiecare data in fruntea listei a tarilor care ii prigonesc pe adeptii lui Hristos.

Totusi, per ansamblu, tarile musulmane reprezinta zonele unde crestinii se confrunta cu cel mai mare risc.

Galerie video:

www.ziare.com

Despre

Leave a Reply