Persecutarea minorităților etnice și religioase din China ia amploare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Persecutarea minorităților etnice și religioase din China ia amploare

Asculta informatia

Crește presiunea internațională exercitată asupra guvernului comunist din China. Beijingul a fost criticat de întreaga lume din cauza modului în care a tratat criza cauzată de noul coronavirus. Acum este acuzată de persecutarea masivă a creștinilor și de genocidul etnicilor musulmani. Iată un reportaj alarmant.

Gary Lane: În data de 1 februarie 2021, poliția securității publice a pătruns pe o proprietate a unei biserici sancționate de guvern într-o provincie din orașul Wenzhou din China. Misiunea lor era îndepărtarea unei cruci de pe acoperișul bisericii pentru a doua oară. Ei au înlăturat crucea cu șase ani înainte, însă a fost înlocuită. Bob Fu este de la China Aid, un grup care ajută creștinii persecutați din China.

Bob Fu: Doar în acel oraș am documentat 1.600 de biserici ale căror cruci au fost incendiate și distruse. Mulți pastori au fost reținuți și încarcerați.

Gary Lane: Potrivit creștinilor din China, ultimul val de persecuție împotriva Bisericii lansat de guvern a fost mai rău decât atacurile președintelui Mao Zedong.

Gary Lane: Și persecuția nu se limitează la anumite regiuni din China. Potrivit lui Todd Nettleton de la Voice of the Martyrs, acest val masiv de persecuție a creștinilor este răspândit și vine din partea guvernului național.

Todd Nettleton: În anul 2021 peste tot în China are loc o persecuție intensă a creștinilor, se depun eforturi intense pentru a controla Biserica, pentru ca Biserica să fie controlată de Partidul Comunist.

Gary Lane: Persecutarea afectează fiecare creștin din China, spune Nettleton, pe neoprotestanți, catolici, bisericile înregistrate de guvern și cele din case neînregistrate. Acum însă, Partidul Comunist Chinez are o nouă scuză pentru a persecuta creștinii.

Gary Lane: În data de 22 iulie 2020, au bătut la ușa unei femei din orașul chinez Xiamen. Ea le spune polițiștilor aflați în fața ușii că nu pot intra în casă fără un mandat. Câteva momente mai târziu, ei au spart ușa, au intrat și au pus capăt unei întruniri care, potrivit guvernului, era ilegală. Bob Fu spune că aceste acțiuni fac parte dintr-o campanie numită ”sinicizare” a președintelui Xi Jinping, potrivit căreia creștinii sunt considerați cetățeni buni dacă aderă la ideologia comunistă.

Gary Lane: Exemplele depășesc zidurile bisericilor. În orașul Fuzhou, o familie catolică a fost obligată să părăsească apartamentul subvenționat de guvern, după ce a refuzat să înlăture icoanele religioase din casă. Departamentul pentru afaceri religioase din China a interzis ceremoniile religioase și predicarea la înmormântări. Însă, nu numai creștinii suferă. Uigurii din Turkistanul de Est, o regiune pe care guvernul a denumit-o provincia Xinjiang, sunt și ei în bătaia focului.

Mike Pompeo: În China are loc una dintre cele mai grave crize umanitare ale vremurilor noastre. Este cu adevărat rușinea secolului.

Gary Lane: Cu o zi înainte să fi părăsit poziția sa de Secretar de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo a anunțat în mod oficial faptul că în China se comite un genocid împotriva uigurilor și a poporului turcic. Noul Secretar de Stat, Antony Blinken susține etichetarea de genocid. Ani de-a rândul, guvernul chinez a forțat femeile de etnie uigură să avorteze și să fie sterilizate. Recent, Twitter a blocat un cont al ambasadei chineze din Washington, unde s-a afirmat că femeile de etnie uigură au fost emancipate de la statutul de, citez: ”mașini de făcut bebeluși”. Potrivit Departamentului de Stat, trei milioane de uiguri sunt deținuți cu forța în lagăre de reeducare și de muncă forțată. Președintele guvernului din Turkistanul de Est, aflat în exil, mi-a spus la emisiunea ”The Global Lane” că în China, în aceste lagăre, ugurii sunt spălați pe creier și organele lor sunt vândute pentru a face profit. El spune că femeile sunt trimise la muncă forțată.

Salih Hudayar: Milioane de oameni sunt exploatați în fabrici, unde fac produse pentru companii ca Apple, Nike, Costco și alte zeci de companii.

Gary Lane: Uigurii sunt constrânși să producă panouri solare pentru export în Statele Unite și în alte țări. Guvenul chinez numește acest fapt un efort pentru a reduce sărăcia. Departamentul de Stat american a alertat directorii corporațiilor și pe alții cu privire la faptul că în China, uigurii sunt exploatați la locul de muncă pentru ca ei să nu se mai implice. Între timp, în ciuda suferinței, Bob Fu este optimist în ce privește viitorul spiritual al țării. El spune că atunci când Partidul Comunist a ajuns la putere în 1947, doar un milion de oameni din China se considerau creștini. În prezent, după 70 de ani de persecuție neîncetată, numărul lor a crescut la 130 de milioane.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close