Persecuţia anti-creştină în China e în creştere

Asculta informatia

Un nou studiu făcut de ChinaAid arată că persecutarea creştinilor de către guvernul chinez a crescut în 2012, atenţia fiind orientată în special spre eradicarea caselor de rugăciune protestante. “Anul trecut […] guvernul a continuat să adere la o ideologie anti-creştină de stânga, neprecupeţind nici un efort în persecutarea creştinilor din China continentală şi complotând pentru eradicarea caselor de rugăciune”, arată raportul ChinaAid dat publicităţii la 4 februarie.


“Bisericile din China […] suferă presiuni şi persecuţii mai mari decât anul trecut; de asemenea au demonstrat o mai mare rezistenţă şi perseverenţă.” Raportul arată că numărul celor închişi pentru credinţa lor creştină a crescut cu 125% faţă de 2011, şi că numărul incidentelor ce pot fi clasate ca persecuţie a crescut cu 42%. Tendinţa de înrăutăţire a persecuţiei este în creştere în China al şaptelea an consecutiv. Susţine această creştere şi memoriul guvernului din septembrie 2011, de eliminare a caselor de rugăciune. Faza incipientă, desfăşurată în prima jumătate a anului 2012, a însemnat “investigarea secretă şi intensă a caselor de rugăciune din China, creându-se câte un dosar pentru fiecare”, se spune în raport. În următorii doi sau trei ani planul prevede eliminarea caselor îndosariate, pentru ca în maxim 10 ani să fie eliminate complet.

ChinaAid arată că guvernul a folosit diverse mijloace pentru a împiedica folosirea terenurilor pe care sunt casele de rugăciune; a presat pentru alăturarea la structurile ecleziale de stat; a închis liderii mai importanţi; a blocat evanghelizarea în campusuri. Cu toate acestea, “Bisericile creştine […] au un impact profund şi extins asupra culturii şi ideologiei sociale”, spune acelaşi raport. ChinaAid este o organizaţie dedicată promovării libertăţii religioase şi statului de drept în China. Afirmaţiile din raportul ei sunt întărite de alte rapoarte, precum cel al Human Rights Watch, care observă de asemenea că “grupuri neînregistrate, precum casele de rugăciunile protestante, sunt considerate ilegale şi guvernanţii îi supun pe membrii lor la amenzi şi urmărire în instanţă”.

catholica.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *