Quantcast
Persecuția creștinilor a continuat și în pandemie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persecuția creștinilor a continuat și în pandemie

În zilele noastre se fac campanii media incredibile, pentru salvarea balenelor din Marea Japoniei de exemplu, dar nu se găsește o voce care să strige în fața reflectoarelor, precum Greta Thunberg la ONU, despre holocaustul tăcut al creștinilor.

Peste 340 milioane de creştini din întreaga lume au fost persecutaţi în anul 2020, conform asociației Open Doors International. Pandemia a amplificat și mai mult acest fenomen, probabil și din cauza presiunilor psihologice și economice.

Asociația amintită a delimitat spațial zonele afectate, ca un arc roșu ce pleacă din Africa subsahariană și urcă prin Orientul Apropiat până în Asia sudică. Fie că este vorba de extremismul islamist al milițiilor Boko Haram sau fulani, de naționalismul religios hindu sau politica regimului comunist din Coreea de Nord, creștinii sunt supuși unui regim de privare de drepturi și exterminare. În Coreea de Nord doar deținerea unei biblii sau vizitarea unui lăcaș de cult este motiv suficient pentru a ajunge într-un lagăr de reeducare sau char a fi condamnat la moarte .

În secolul 20 au fost martirizați aproximativ 40 de milioane de creștini, mai mult de jumătate din cele 70 de milioane de oameni uciși de-a lungul istoriei pentru credința lor în Iisus Hristos, conform site-ului persecution.com. În politica și media occidentală există o cenzură discretă asupra acestui aspect, subiectele sunt evitate sau prezentate fără conotații religioase, considerate a fi nocive din punct de vedere diplomatic. Este o problemă când este atins un simbol al democrației corecte politic, de exemplu libertatea cuvântului în cazul Charlie Hebdo, dar nu este pusă în lumină favorabilă această criză umanitară ce se desfășoară chiar acum în Nigeria, Coreea de Nord sau Eritreea.

Și astăzi, în timp ce ați citit acest articol, sute de creștini au fost prigoniți și chiar au murit. Să nu îi uităm, să fim împreună!

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply