Persecuția creștinilor a crescut în lume pe fondul Covid

Asculta informatia

Persecuția creștinilor a cunoscut un trend crescător anul trecut marcat de pandemia Covid-19, cu peste 340 de milioane de creștini care au suferit persecuție și discriminare datorită credinței lor.

Open Doors a publicat lista cu cele mai radicale 50 de țări din punct de vedere al persecuției. Raportul lor a constatat că în loc să fie mai scăzut numărul de cazuri de persecuție din cauza Covid, acesta a determinat o agravare a situației pe teren într-o varietate de forme.

Creștinilor din numeroase țări africane și asiatice li s-a refuzat ajutorul social pentru coronavirus. Militanții islamici au profitat de restricțiile Covid-19, sporind violența împotriva creștinilor din Africa subsahariană cu 30%. Covid-19 a legitimat represiunea printr-o supraveghere mai riguroasă de către guverne autoritare precum Partidul Comunist Chinez. Femeile au fost deosebit de vulnerabile în cazurile de izolare la domiciliu impuse de Covid, cu violență psihologică, precum și răpiri și conversii religioase forțate.

Așadar persecuția creștinilor din întreaga lume a crescut, atât numeric, cât și în intensitate, în ciuda pandemiei Covid-19. În aceste vremuri tot mai tulburi, asociația Open Dors ne invită pe toți la rugăciune pentru creștinii persecutați.

Sursă: GNA via alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *