Quantcast
Persecuţia creştinilor din Iran continuă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persecuţia creştinilor din Iran continuă

Autorităţile din Iran continuă să persecute creştinii, închizându-i în închisori, torturându-i şi interzicându-le să se întrunească.

Foto:backyardskeptics.comAceastă problemă a fost dezbătută recent în cadrul întâlnirii a United Nations Human Rights Council. Attieh Fard, avocat, specialist în drepturile omului, i-a cerut preşedintelui Hassan Rouhani să respecte promisiunile făcute şi să-i elibereze pe cei 42 de creştini despre care se ştie că se află în închisoare şi pe cei 45 care aşteaptă să fie judecaţi. Fard a spus că în mod sigur mai sunt şi alte cazuri de creştini persecutaţi despre care nu se ştie încă nimic, noteazăcharismanews.com.

În ultimii trei ani, 300 de creştini au fost arestaţi, fiind acuzaţi de delicte împotriva securităţii publice şi propagandă împotriva regimului. Majoritatea au fost arestaţi în timp ce se aflau în micile lor biserici improvizate sau la diferite întâlniri, în care vorbeau şi se rugau împreună. Potrivit lui Fard, aceşti creştini au fost acuzaţi pe nedrept, deoarece scopul întâlnirilor pe care le aveau nu era acela de a schimba regimul şi nici acela de a discuta despre politică. De asemenea, el a mai subliniat că mai sunt şi alte grupuri minoritare care au întâlniri asemănătoare, dar acestea nu au fost acuzate de nimic. Unii creştini care se află în închisori acum sunt obligaţi oarecum să se convertească la islam. Altora li se confiscă toate bunurile, iar după ce ies din închisoare, rămân şi fără dreptul de a avea un loc de muncă sau dreptul la educaţie.

Cu toate acestea, articolul 26 din Constituţia Iranului garantează dreptul minorităţilor religioase de a se întruni, iar articolul 18 din International Covenant on Civil and Political Rights oferă dreptul oricărui om de a-şi schimba religia. În prezent, creştinii speră ca Iranul să-şi îndeplinească obligaţiile şi angajamentele făcute la nivel internaţional şi să ia măsuri pentru respectarea drepturilor constituţionale.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply