Persecuția creștinilor din Yemen

Asculta informatia

Numărul arestărilor de creștini a crescut considerabil în ultimele luni în Yemen, unde tortura este folosită pentru a obține informații, potrivit organizației Open Doors.

În ultimele luni tot mai mulți creștini din Yemen au fost arestați și torturați. Ei sunt forțați să-și renege credința și să ofere informații despre alți creștini. Ei sunt adesea forțați să-și ascundă credința în această țară care aplică sharia.

Unii creștini care au fost eliberați suferă de cicatricile torturii pe care au indurat-o. Credința lor a fost zdruncinată. Cu toate acestea, numărul grupurilor de noi creștini continuă să crească.

Persecuția creștinilor din Yemen a fost extremă de mulți ani. Atât guvernul, cât și comunitățile locale sunt responsabile pentru acest lucru. Creștinii sunt în mare parte musulmani convertiți.

Din moment ce trecerea de la islam la creștinism este interzisă de legea yemenită, ei trebuie să-și păstreze credința ascunsă.

Datorită creșterii numărului de acte de violență raportate, țara a urcat cu două locuri în indicele global al persecuției creștine în 2022.

Puncte de rugăciune:

– Mulțumim lui Dumnezeu pentru existența acestei biserici într-o țară marcată de război și deznădejde.
– Roagă-te ca Dumnezeu să vină în ajutorul creștinilor întemnițați și torturați din cauza credinței lor.
– Rugați-vă pentru creștinii eliberați care suferă cicatricile torturii și a căror credință a fost zdruncinată.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply