Quantcast
Persecuția creștinilor în lume – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persecuția creștinilor în lume

Săptămâna trecută a avut loc o întrunire virtuală între lideri religioși pentru a promova libertatea religioasă în politica externă a Statelor Unite. Scopul este acela de a colabora pentru a întări libertatea religioasă pentru toți în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite. Corespondentul Știrilor CBN de la Casa Albă, Ben Kennedy, vine cu detalii.

Ben Kennedy: Ambasadorul drepturilor religioase, Sam Brownback, a spus că acest concept nu va funcționa dacă nu se aplică tuturor, în întreaga lume și tot timpul.

Sam Brownback: Dacă acest drept de bază al libertății religioase este garantat în țară, atunci și celelalte drepturi ale omului vor fi respectate. Dacă nu se respectă acest drept, atunci celelalte drepturi ale omului vor fi mai puțin respectate.

Ben Kennedy: Exact asta se întâmplă, deoarece amenințările continuă să se multiplice în întreaga lume. Potrivit unor cercetări recente, restricțiile impuse asupra libertății religioase au atins cel mai înalt nivel din 2007 încoace. Numărul țărilor unde restricțiile impuse de guvern sunt cele mai numeroase a ajuns la 56 în 2018. Orientul Mijlociu și regiunea Africii de Nord au impus cele mai multe restricții împotriva oamenilor credincioși.

Christ Seiple: Nu am fost nicioată așa de instituționalizați și nu am mai văzut atâta persecuție. Au apărut unele rapoarte Pew potrivit cărora persecuția a atins cel mai înalt nivel. Ne organizăm pentru a afla cum am ajuns aici. Societatea civilă și guvernul trebuie să treacă la un alt nivel în ce privește calitatea. În luna iunie s-a semnat un ordin executiv pentru ca libertatea religioasă internațională să devină o prioritate a politicii externe a Statelor Unite. În 2018, Casa Albă a intervenit pentru a contribui la eliberarea pastorului Andrew Brunson, care fusese arestat în Turcia și care fusese acuzat că ar fi fost agent CIA,care complotase cu teroriști kurzi pentru a pune la cale o lovitură de stat. El a vorbit despre cei doi ani petrecuți într-o închisoare turcă.

Andrew Brunson: Am aflat ce înseamnă persecuția relativ intensă. Cred că unul dintre scopurile pe care Dumnezeu le-a avut pentru mine în timpul încarcerării mele a fost acela de a învăța să fiu mult mai perseverent, prin încercări după încercări, iar în cele din urmă, El m-a remodelat.

Ben Kennedy: Liderii religioși fac apel la administrația Biden pentru ca libertatea religioasă să rămână o prioritate și să riposteze în fața țărilor care persecută credincioșii.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 857, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Despre Info Crestin News

Leave a Reply