Quantcast
Persecuțiile anti-creștine au ajuns aproape de Genocid – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persecuțiile anti-creștine au ajuns aproape de Genocid

Potrivit unui raport comandat de secretarul britanic pentru Afaceri Externe, Jeremy Hunt, o treime dintre creștinii lumii sunt persecutați religios,scrie evz.ro

Studiul condus de o echipă coordonată de episcopul de Truro, Philip Mounstephen demonstrează că creștinii reprezintă cel mai persecutat grup religios din lume.

Jeremy Hunt, citat de BBC, a declarat în legătură cu acest document că „corectitudinea politică” a jucat un rol important în această situație.

Raportul afirmă că principalul impact al „actelor genocidale împotriva creștinilor îl reprezintă exodul”, isr creștinătatea a fost „ștearsă” din părți importante ale Orientului Mijlociu.

Documentul avertizează că această religie „riscă să dispară” în unele părți din lume, arătând cifre care arată că creștinii din teritoriile palestiniene mai reprezintă sub 1,5% din populație, în vreme ce în Irak numărul creștinilor a ajuns de la 1,5 milioane înainte de 2003 la mai puțin de 120.000 astăzi.

„Dovezile arată nu doar răspândirea geografică a persecuției anti-creștine, dar și creșterea ei gravă”, notează episcopul de Truro.

„În anumite regiuni, nivelul și natura persecuției a ajuns apoape de definiția internațională a genocidului, așa cum a fost ea adoptată de ONU.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply