Quantcast
Persoane neidentificate au vandalizat un cimitir protestant din Ierusalim, deteriorând un număr de peste 30 de morminte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Persoane neidentificate au vandalizat un cimitir protestant din Ierusalim, deteriorând un număr de peste 30 de morminte

 

Persoane neidentificate au vandalizat un cimitir protestant din Ierusalim, deteriorând un număr de peste 30 de morminte, transmit DPA şi AFP, citând relatări din media israeliană şi responsabili ai comunităţii creştine locale, notează Agerpres.

Cruci răsturnate şi morminte avariate au fost descoperite în cimitirul protestant de la Muntele Sion, adiacent Oraşului Vechi din Ierusalim şi unde, conform tradiţiei creştine, Iisus a luat ultima cină împreună cu apostolii.

Cotidianul Jerusalem Post a scris că făptaşii sunt doi adolescenţi evrei şi că pagubele se ridică la 99.700 de dolari.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a confirmat miercuri că o anchetă este în desfăşurare, însă nu a comentat cu privire la identitatea suspecţilor.

Un video distribuit pe reţelele sociale arată doi bărbaţi îmbrăcaţi cu haine tradiţionale ale evreilor ultraortodocşi în timp ce aruncă cu pietre mari şi răstoarnă stele funerare.

Se pare că incidentul a avut loc duminică.

‘Am descoperit mai mult de 30 de pietre de mormânt şi cruci sparte în bucăţi’, a declarat Hossam Naoum, episcop anglican la Ierusalim.

‘Aceste fapte criminale au fost motivate de bigotism şi de ură anticreştină’, a denunţat acesta într-un comunicat, menţionând de asemenea imaginile camerelor de supraveghere.

‘Nu suntem doar consternaţi, ci şi foarte întristaţi’, a afirmat Hossam Naoum, precizând că cimitirul datează de la mijlocul secolului al XIX-lea şi adăposteşte mormintele mai multor membri ai clerului, oameni de ştiinţă şi politicieni, ‘persoane de mare importanţă care au contribuit la istoria Ierusalimului şi la viaţa oamenilor de aici’.

Ministerul de Externe israelian a transmis pe Twitter că ‘acest act imoral este un afront adus religiei’.

Cimitirul, înfiinţat în 1848, serveşte ca loc de înmormântare şi pentru comunitatea protestantă de limbă germană din Ierusalim. Ambasadorul Berlinului în Israel, Steffen Seibert, a denunţat pe Twitter ‘comportamentul criminal reprobabil’ al făptaşilor. ‘Sper că poliţia va ancheta, îi va găsi pe aceşti indivizi şi îi va aduce în faţa justiţiei’, a scris el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply