Quantcast
Peste 22 milioane avorturi înregistrate în România ultimilor 60 de ani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Peste 22 milioane avorturi înregistrate în România ultimilor 60 de ani

În România, în perioada anilor 1958-2018, au fost înregistrate peste 22 de milioane de avorturi, potrivit unui comunicat al Asociaţiilor „Studenţi pentru viaţă” şi „România pentru viaţă”.

Statisticile nu includ „avorturile care se efectuează în clinicile particulare și avorturile medicamentoase din spitalele de stat și din clinicile particulare, pentru că nu sunt raportate, și nici avorturile făcute de persoanele tinere și mature plecate la muncă în străinătate, care reprezintă o parte însemnată din populația României”.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

În comunicat se atrage atenţia asupra faptului că „dacă s-ar avea în vedere și aceste date, pentru care nu există cifre exacte, probabil numărul avorturilor s-ar dubla”.

Marşul pentru viaţă

Pentru a veni în sprijinul salvării vieţii copilului nenăscut, sunt organizate anual în întreaga lume Marşuri pentru viaţă.

În America, la Marşul pentru viaţă de la Washington, organizat la sfârşitul lunii ianuarie, a participat pentru prima data un preşedinte american în funcţie.

Donald Trump s-a alăturat participanţilor care apărau dreptul la viaţă al copilului nenăscut.

Aceeaşi cauză va fi susţinută în peste 900 de localități din România și Republica Moldova, iar punctul culminant va fi sâmbătă, 28 martie 2020: Marșul pentru viață.

Citeste si: Avortul rămâne principala cauză a morții și în 2019

În București, Marșul pentru viață 2020 cu tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” este organizat de Asociațiile „România pentru viață”, în parteneriat cu „Studenți pentru viață”.

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic, iar organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: basilica.ro

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply