Peste 30 de creştini, ucişi de militanţi islamişti în Nigeria

Asculta informatia

Circa o sută musulmani înarmaţi au ucis ieri cel puţin 30 de creştini şi au rănit alţi 25 într-un atac în centrul Nigeriei, iar 40 de case au fost incendiate.

Asaltul a avut loc în regiunea Riyom, în localitatea Shonog, unde locuiesc în principal agricultori creştini. Astfel de atacuri etnico-religioase sunt frecvente în această zonă, aici fiind desfăşurate şi trupe speciale ale armatei, a căror prezenţă nu a descurajat însă respectiva incursiune.


Rivalitatea dintre creştini şi musulmani pentru controlul terenurilor agricole este una dintre motivaţiile conflictului, scrie agenția EFE.

Potrivit presei locale, circa o sută de indivizi au ocupat localitatea la ora locală 07:00, când majoritatea bărbaţilor erau deja plecaţi la muncă pe câmp, şi au deschis focul la întâmplare, ucigând în special femei şi copii. Potrivit unui ONG local, mai mulţi răniţi au fugit în pădurile din apropiere.
Purtătorul de cuvânt al trupelor speciale a declarat că acestea nu au reacţionat pentru că “au fost nevoite să ceară întăriri, întrucât atacatorii erau foarte numeroşi”.

Cu 150 de milioane de locuitori răspândiţi în peste 200 de grupuri tribale, Nigeria se confruntă cu numeroase tensiuni generate de disensiunile interne de natură politică, religioasă şi teritorială, partea de nord a ţării fiind majoritar musulmană, iar cea de sud majoritar creştină. O altă problemă importantă este insurecţia sectei Boko Haram, foarte activă în nordul şi centrul ţării.

www.evz.ro

Despre

Un comentariu

  1. Cand simti ca singuratatea si dezamagirea te apasa, cand ai nevoie de cineva care sa te asculte, sa te incurajeze si sa se roage pentru tine, dar nimeni nu te intelege si tristetea te zdrobeste, poti sa imi scrii la adresa prietenul14@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *