Quantcast
Peste 5 mii de doze de anticorpi monoclonali, aduse marți seară din Italia, cu o aeronavă militară – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Peste 5 mii de doze de anticorpi monoclonali, aduse marți seară din Italia, cu o aeronavă militară

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a adus marţi seara, de la Milano, aproximativ 5.200 de doze de anticorpi monoclonali care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19. Prezent la Baza aeriană 90, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că miercuri vor fi actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a subliniat că este o donație importantă a sistemului sanitar italian pentru cetățenii României.

„Miercuri, în Monitorul Oficial vor apărea actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament, care este un medicament injectabil intravenos, important pentru cazurile care sunt mai puțin severe și în care simptomatologia este de până la 7 zile. Criteriile au fost stabilite de comisia de specialitate a Ministerului Sănătății, astfel încât de mâine, odată cu acest transport, vom avea și criteriile medicale de tratament și de împărțire în spitalele din România”, a anunțat Cseke Attila.

România are promisiuni de sprijin și de la alte state membre ale Uniunii Europene.

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziţie a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply