Quantcast
Peste 50% dintre pastori au cazuri de boli mintale în biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Peste 50% dintre pastori au cazuri de boli mintale în biserică

Asculta informatia

Lifeway Research a lansat un studiu despre bolile mintale din cadrul bisericilor protestante din Statele Unite și despre modul în care pastorii și cei care merg la biserică se confruntă cu acestea, la nivel personal, dar și ca și congregație.

Potrivit studiului, 54% dintre pastori au spus că „au cunoscut cel puțin un membru al bisericii care a fost diagnosticat cu o boală mintală severă, cum ar fi depresia clinică, tulburarea bipolară sau schizofrenia”.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, modul în care boala mintală îi afectează personal pe pastori, considerând că „26% dintre ei spun că s-au luptat personal cu un anumit tip de boală mintală, inclusiv 17% care spun că au fost diagnosticați și 9% care au experimentat-o, dar nu au fost niciodată diagnosticați”. 74% au răspuns că nu au avut niciodată o boală mintală.

Majoritatea pastorilor chestionați, 89% au fost de acord că „bisericile locale au responsabilitatea de a oferi resurse și sprijin persoanelor cu boli mintale și familiilor lor”.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply