Peste 870.000 de ucraineni s-au în ţara lor de la începutul războiului rus

Asculta informatia

Peste 870.000 de ucraineni s-au întors acasă de la începutul războiului rus, inclusiv femei şi copii, anunţă marţi grănicerii ucraineni, relatează AFP, scrie news.ro .

”În prezent, 25.000 până la 30.000 de ucraineni se întorc, pe zi, în ţara lor. Spre deosebire de primele zile, când era vorba în pincipal de bărbaţi, acum vin şi femei, copii şi bătrâni”, anunţă un purtător de cuvânt al grănicerilor ucraineneni, Andrii Demcenko.

Ministrul ucrainean de Interne anunţa la 3 aprilie că 537.000 de ucraineni s-au întors acasă, citând date de la grăniceri.

”Ei spun că văd că situaţia este mai sigură, mai ales în regiunile din vest şi că nu pot rămâne în străinătate. Ei sunt pregătiţi să se întoarcă în ţară şi să rămână aici”, declară purtătorul de cuvânt.

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul invaziei ordnate de către preşedintele rus Vladimir Putin la 24 februarie, potrivit unor date fprezentate marţi de către Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Europa nu a mai înregstrat un asemenea val de refugiaţi de la al Doilea Război Mondial.

ONU estimează că 7,1 milioane de persoane au fost deplasate în interiorul Ucrainei, potrivit unor date publicate la 5 aprilie.

În total, aproape 12 milioane de persoane – mai mult de un sfert din populaţia Ucrainei – au fost nevoite să-şi părăsească locuinţa şi să treacă în ţări vecine sau să refugieze în alte zone în Ucraina.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 77