Stiri externe

Petiţia pentru eliberarea Asiei Bibi a depăşit 500,000 semnături

O pakistaneză creştină, acuzată de blasfemie şi condamnată la moarte, cu succes a făcut un apel la hotărârea instanţei cu o petiţie care cere eliberarea ei, şi a depăşit 500.000 semnături.

Asia Noreen Bibi, al cărei caz a primit interes global, inclusiv Papa Benedict al XVI-lea, a fost condamnată la moarte prin spânzurare în 2011 după ce a petrecut mai mult de un an într-o închisoare pakistaneză.

Asia Bibi, soţie şi mamă, este acuzată de către martorii musulmani de facerea remarcilor peiorative asupra profetului Mohamed, lucru pe care l-a respins.

Apelurile pentru eliberarea Asiei Bibi au crescut pe măsură ce se aşteaptă hotărârea Curţii Supreme din Lahore. O petiţie pentru eliberarea Asiei Bibi, care speră să atingă un milion de semnături, a atins deja 560,848.

După cum Christian Post a raportat anterior, creştinii din întreaga lume se unesc prin această revendicare de a preveni moartea Asiei. Preşedintele Human Rights Focus din Pakistan, Naveed Walter, cere ca Asia Bibi să fie graţiată  şi eliberată.

“Facem apel tuturor creştinilor, organizaţiilor non-guvernamentale, activiştilos drepturilor omului şi funcţionarilor politici să ia parte în acest protest paşnic…în aşa fel încât ziua de azi să devină “vocea” împotriva persecuţiei creştinilor din Pakistan”, a afirmat Walter.

Sursa: Stiri Crestine.ro

Citește și:  Liderii religioși dezbat legalizarea căsătoriilor homosexuale în Anglia
Tags

Informatii similare

un comentariu

  1. Fac apel la guvernul pchistanez ,in numele lui Dumnezeu (Alah) sa elibereze pe Asia Bibi
    deoarece nu a comis un delict , pentru care trebuie sa moara , ci si-a recunoscut credinta… Cu multumiri Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Close