Quantcast
Pictură cu Obama, drept „Mesia”, face turul Internetului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pictură cu Obama, drept „Mesia”, face turul Internetului

Asculta informatia

Referinţele despre Obama drept salvator, drept „Mesia”, sunt la fel de vechi ca prima sa campanie electorală din 2008. La vremea respectivă, artistul Michael D’Antuono a realizat o pictură în care Obama este prezentat drept Iisus.
obama_07Intitulată „Adevărul”, pictura îl arată pe Obama stând în faţa sigiliului prezidenţial, într-un costum albastru cu cămaşă albă şi cravată roşie, cu mâinile întinse pentru a îndepărta cortinele care acopereau sigiliul. Pe cap poartă o coroană de spini.
Pictura trebuia să fie expusă într-o galerie de artă din New York acum patru ani, dar scandalul care s-a iscat din cauza ei a împiedicat acest lucru. Acum, că preşedintele a câştigat un nou mandat la Casa Albă, artistul a hotărât să organizeze expoziţia.
D’Antuono susţine că pictura are mai mult tente politice, decât religioase, bazate pe concepţia populară americană conform căreia preşedintele ar fi un fel de salvator al naţiunii. Cu toate astea, creştinii tot cred că este nimic mai mult decât o blasfemie.
Poza picturii a devenit virală pe Internet, vehiculată de către liberalii americani. Nici nu ar fi prima dată când preşedintele este ridicat la statut de salvator, ba chiar a fost numit şi „Obamesia”. Doar săptămâna trecută, actorul american Jamie Foxx l-a numit „Domnul şi salvatorul nostru”, scrie Catholic.org via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply