Quantcast
Poarta Bucuriei – Librarie crestina – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Poarta Bucuriei – Librarie crestina

Librăria noastră online vă oferă o modalitate ușoară și rapidă de a comanda la prețuri imbatabile studii biblice pe sute de teme și materiale devoționale care vă vor schimba viața!

Aflată în Oradea, România, Fundația Poarta Bucuriei (FPB) a fost înființată în 1997 de către Cornel și Karen Bucur. Cornel și Karen au început să slujească în Europa de Est la începutul anilor 1990. Fiind un cuplu tânăr, Dumnezeu i-a chemat să ducă Evanghelia în România, o țară care trecuse printr-o revoluție și avea o nevoie urgentă de revoluție spirituală. Cornel și Karen s-au cunoscut la Moody Bible Institute în 1987, fiind amândoi studenți acolo. Au absolvit Moody Bible Institute în anul 1990 și și-au continuat studiile postuniversitare la Wheaton College Graduate School în 1992.

La scurt timp după căderea comunismului, Dumnezeu i-a deschis lui Cornel o ușă să ajute la dezvoltarea unei rețele de 6 stații radio FM, care acum binecuvântează România cu programe radio creștine. În timpul verii, Cornel și Karen conduceau de asemenea programe de tabere creștine pentru copii orfani și defavorizați, crescuți în instituții de stat unde condițiile erau mizere.

În cursul acestor activități, cei doi au descoperit o mare mulțime de copii abandonați, care locuiau fie în spitale sau pe străzi, viața lor fiind adesea curmată de lipsa hranei, boală, neglijare și exploatare. Fiind mișcați de această criză a copiilor orfani din țară, Dumnezeu i-a chemat să pună bazele unei lucrări care să ofere bisericii și comunității posibilitatea de a ajuta copii orfani și familii aflate în criză prin intermediul dragostei lui Dumnezeu. Dorința inimii lor era aceea de a vedea vindecarea și reabilitarea în Numele lui Isus a copiilor și a familiilor aflate în suferință.

Din anul 1997, printr-un parteneriat cu persoane fizice, biserici, companii și fundații pline de dedicare, FPB a început să împărtășească Evanghelia și să ajute la salvarea, reabilitarea și aducerea speranței în viața a sute de copii orfani și familii defavorizate în fiecare an. Am construit o rețea eficientă de plasament familial creștin pentru a veni în întâmpinarea nevoilor critice ale acestor copii aflați în suferință și pentru a fi niște canale vii și viabile ale dragostei lui Dumnezeu și planului Său de răscumpărare!

Credem că concentrarea noastră asupra împlinirii nevoilor spirituale ale poporului român pot oferi una dintre cele mai bune măsuri de prevenție a neglijării și abandonului copiilor în viitor. Lucrarea noastră caută să se adreseze nevoilor spirituale ale României postcomuniste, încurajând și ajutând credincioșii să crească în dragostea și dedicarea lor față de Dumnezeu și Cuvântul Său. Lucrarea noastră de ucenicizare și plantare de biserici în prezent este direcționată spre copiii orfani și comunitățile de rromi, în care Dumnezeu ne-a ajutat să plantăm biserici care sunt în creștere.

Editura Poarta Bucuriei

În 2014, Fundația Poarta Bucuriei prin Editura Poarta Bucuriei a început să traducă și să publice cărți creștine și materiale de studiu biblic în limba română, pentru a încuraja și ajuta credincioșii să ducă o viață plăcută lui Dumnezeu și să crească în credință. Până în prezent, am finalizat mai multe cărți de studiu și materiale de învățătură biblică. De asemenea, am primit acordul din partea mai multor edituri pentru a traduce și a publica alte materiale în 2015. Credem că publicarea acestor materiale biblice este esențială pentru trezirea spirituală a Bisericii din România!

Care este misiunea și viziunea noastră?

Fundația Poarta Bucuriei este o fundație creștină cu obiective multiple. Misiunea noastră este aceea de a-L glorifica pe Domnul Isus Hristos, venind în întâmpinarea nevoilor spirituale ale oamenilor, în primul rând prin sprijinirea orfanilor/familiilor defavorizate, apoi prin ucenicizarea/plantarea de biserici și publicarea/distribuirea de literatură creștină.

Viziunea noastră este să oferim bisericii și comunității posibilitatea de a ajuta copiii orfani și familiile aflate în criză prin intermediul dragostei lui Dumnezeu. Dorința inimii noastre este aceea de a vedea vindecarea și reabilitarea copiilor și familiilor aflate în criză.

Avem încredere că odată ce vă veți familiariza cu lucrarea noastră, vă veți implica concret în vederea realizării acestei viziuni. Împreună, putem contribui semnificativ la transformarea multor copii și familii din România spre slava lui Dumnezeu!

Despre Info Crestin News

Leave a Reply