Quantcast
Poliția israeliană a împuşcat mortal un palestinian la Ierusalim – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Poliția israeliană a împuşcat mortal un palestinian la Ierusalim

Agenţi ai poliţiei israeliene au împuşcat mortal, sâmbătă, un palestinian suspectat că avea asupra sa o armă, în apropierea centrului vechi al oraşului Ierusalim, informează site-ul Ynetnews.com, potrivit mediafax.

Familia palestinianului împuşcat mortal susţine că acesta nu era înarmat şi că avea probleme psihice.

Citește și: VIDEO EXCLISIV: Adevărul din spatele virusului COVID-19

Poliţia israeliană a comunicat că „suspectul avea asupra sa un obiect care semăna cu un pistol”. Bărbatul a refuzat să oprească şi a fugit de poliţişti. Aceştia l-au urmărit şi au deschis focul. Rudele suspectului decedat afirmă că suferea de probleme psihice.

Procuratura din Ierusalim a deschis o anchetă în acest caz. Poliţia nu a precizat dacă asupra suspectului a fost găsită sau nu vreo armă.

„Incidentul petrecut astăzi în Ierusalim poate fi catalogat drept crimă comisă de agenţi de poliţie”, a reacţionat deputatul israelian de etnie arabă Ofer Cassif, atribuind o parte din vină şi Guvernului israelian. „Acţiunile de instigare de pe coridoarele sediului Guvernului au funcţionat cum se plănuia, iar acum orice palestinian este considerat terorist până când dovedeşte contrariul. Presupuşii terorişti sunt executaţi şi când zac la pământ sau fug pentru a se salva”, a acuzat deputatul de etnie arabă Ofer Cassif.

Citește și: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

Incidentul intervine la o zi după ce un militant palestinian suspectat că a vrut să atace militari israelieni cu un vehicul a fost împuşcat mortal în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe atacuri palestiniene asupra militarilor israelieni, existând temeri că violenţele s-ar putea amplifica în contextul planului Guvernului Benjamin Netanyahu de anexare a unor zone din Cisiordania.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply