Quantcast
Poliţia religioasă saudită caută URSULEŢII ROŞII DE PLUŞ. De ce e Valentine’s Day INTERZISĂ în Arabia Saudită – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Poliţia religioasă saudită caută URSULEŢII ROŞII DE PLUŞ. De ce e Valentine’s Day INTERZISĂ în Arabia Saudită

Marţi, florarii saudiţi şi-au ascuns trandafirii roşii şi ursuleţii roşii de pluş din magazinele de cadouri, de frica poliţiei religioase care a interzis sărbătorirea Sfântului Valentin în Arabia Saudită, relatează AFP.

Ambalajele de cadouri cu inimioare au fost de asemenea retrase de pe standurile regatului ultraconservator.

Din cauza acestor restricţii, preţul trandafirilor roşii a atins marţi 70 de riali pe bucată, de aproape zece ori preţul lor obişnuit, a declarat un florar.

“Afacerile au mers în gol”, a remarcat un florar din Ryad, Ershad Hussein, al cărui butic a rămas deschis în timpul zilei.

Un tânăr vindea trandafiri roşii la o intersecţie din Ryad, în timp ce pretindea că se teme de posibile patrule ale poliţiei religioase, conform unui jurnalist AFP.

Muftiul, cea mai înaltă autoritate religioasă, a emis o fatwa (edict religios) care interzice sărbătorirea Sfântului Valentin deoarece este vorba de o sărbătoare “creştină şi păgână”.

Ca în fiecare an, Comisia pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciului (poliţia religioasă) urmăreşte tot ce este de culoare roşie în patiserii, florării sau în magazinele de cadouri indiferent dacă este vorba de trandafiri, ciocolată sau animale de pluş din ce în ce mai populare.

Avertizările poliţiei religioase au avut efect asupra unui proprietar al unui lanţ de magazine de flori, care a anunţat că magazinele sale vor fi închise timp de două zile, conform unui site de informaţii local, Sabq,

Acesta a afişat pe faţadele celor opt magazine din Jeddah şi din provincia Aassir pancarte care anunţau că “magazinul este închis pentru a boicota erezia” Sfântului Valentin, conform siteului.

În pofida acestor interdicţii, anumiţi tineri nu au ezitat să se afişeze noaptea cu ursuleţi de pluş roşii pe capota maşinii.

gandul.

Despre

Leave a Reply