Quantcast
Politicienii tineri sunt impotriva Israelului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Politicienii tineri sunt impotriva Israelului

De la Alexandria Ocasio-Cortez la Ilhan Omar si Rashida Tlaib, democratii tineri care sunt alesi in Congres vorbesc impotriva Israelului si, in unele cazuri, li se spune ca sunt antisemiti.

Omar a fost fortata sa-si ceara scuze pentru postarea sa pe Twitter, in care se sugereaza ca AIPAC, grupul iubitorilor Israelului, a cumparat sustinerea colegilor sai.

Toate acestea aduc dureri de cap conducerii democrate si partidelor aspirante la alegerile din 2020, care vor trebui sa aduca problema in dezbatere.

„Cu siguranta cred ca republicanii vor spune ca aceasta e o problema, la fel ca si evreii democrati.”

A.B. Stoddard, de la Real Clear Politics, spune ca aceasta ar putea crea o poarta pentru republicani, iar democratii stiu aceasta.

„Ei sunt foarte ingrijorati de directia in care merge partidul, cu sustinerea miscarii BDS si altele. A fi sceptic in privinta lui Netanyahu e un lucru, dar sa mergi pana acolo incat sa subminezi legatura noastra stransa cu Israelul, cred ca aceasta va genera multe lupte interne in partid dar si printre votantii sai.”

Conform unui sondaj din 2018, doar 27% din democrati simpatizeaza Israelul, pe cand in 2001 erau 38%. Votantii tineri sunt mult mai inversunati decat cei mai in varsta.

„Cred ca e o framantare interna care nu se vrea a fi facuta publica, nu se vrea o dezbatere deschisa, insa, in spatele cortinei, se lucreaza din greu si intr-un mod foarte agresiv pentru ca oamenii sa stie clar ca noi sustinem Israelul.”

Un grup de democrati de seama a format un grup pro-Israel pentru a contracara scepticismul. S-ar putea insa sa nu fie destul pentru alegerile din 2020.

„Cand presedintele Trump va candida anul viitor, nu va fi nuantat, ci va expune pe fata aceasta situatie, in termeni simpli, ceea ce va complica foarte mult lucrurile pentru candidatul democratilor.”

In loc sa vorbeasca despre alte idei, democratii probabil vor trebui sa se apere si sa aduca explicatii intr-o problema pe care putini dintre ei vor sa o abordeze.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 267 – martie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Despre Info Crestin News

Leave a Reply