Quantcast
Polițiștii olandezi nu mai au voie să poarte cruci sau simboluri religioase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Polițiștii olandezi nu mai au voie să poarte cruci sau simboluri religioase

Guvernul olandez a clarificat pe 28 iunie ce înseamnă „neutralitatea uniformei”. Polițiștii nu mai pot purta cruci în timpul îndeplinirii atribuțiilor lor.

Simbolurile religioase sunt interzise de pe hainele poliției. În Țările de Jos, ministrul Justiției a confirmat că reglementările vor menționa în mod explicit „neutralitatea religioasă”. Ofițerii nu mai pot purta pandantiv cu cruce în timpul serviciului pe drumul public. Aceasta se referă și la purtarea unui batic sau a unei Kippe.

„Această regulă clarifică neutralitatea uniformei si a fost solicitată de Parlamentul olandez. ”, a declarat Dilan Yeşilgöz-Zegerius pentru  De Telegraaf pe 28 iunie.

„În contactul cu cetățenii, trebuie să arăți neutru, pentru ca toată lumea să vadă același lucru atunci când se întâlnește cu un ofițer în uniformă”, a răspuns ministrul.

Cu toate acestea, Dilan Yeşilgöz-Zegerius a subliniat că poliţia este o „organizaţie incluzivă”. Agenții care doresc să poarte în continuare un simbol religios vor fi alocați unei „funcții non-publice”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply