Quantcast
Polonia a aprobat o lege prin care activitățile desfăşurate de predarea despre drepturile LGBTQ va fi îngrădită – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Polonia a aprobat o lege prin care activitățile desfăşurate de predarea despre drepturile LGBTQ va fi îngrădită

Parlamentul polonez a adoptat miercuri o lege care va înăspri controlul guvernului asupra şcolilor şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT, transmite Agerpres.

Conform noii legi, activităţile extracuriculare desfăşurate de ONG-uri în şcoli vor trebui să fie aprobate de supervizori desemnaţi special de guvern. De asemenea, în baza noii legi directorii de şcoli vor putea fi destituiţi mai uşor.

Legea a fost votată de 233 de deputaţi ai parlamentului polonez, 220 au fost împotrivă, iar doi deputaţi s-au abţinut de la vot. Camera Deputaților a fost camera finală.

Actul normativ va merge acum pentru promulgare la preşedintele Andrzej Duda, un aliat apropiat al PiS.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare susţine că schimbările aduse de lege sunt necesare pentru a proteja copiii, dar opozanţii susţin că noua lege face parte din eforturile PiS de a elimina valorile liberale din viaţa publică.

Criticii consideră însă că noul act normativ va politiza şi mai multe programa şcolară, alimentând acuzaţiile că guvernul polonez vrea să promoveze valorile conservatoare în detrimentul drepturilor LGBT şi al educaţiei sexuale.

De asemenea, partidul a cerut o reformă a educaţiei, invocând nevoia de a apăra valorile creştine tradiţionale şi de a-i învăţa pe copii să fie mândri de istoria poloneză.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply