Quantcast
Polonia, după victoria dreptei conservatoare în Italia: „Îi vom învinge pe comunişti, stângismul şi lobby-ul LGBT, pe TOȚI cei care ne RUINEAZĂ civilizaţia!” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Polonia, după victoria dreptei conservatoare în Italia: „Îi vom învinge pe comunişti, stângismul şi lobby-ul LGBT, pe TOȚI cei care ne RUINEAZĂ civilizaţia!”

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki a salutat luni „marea victorie” a extremei drepte italiene în alegerile legislative italiene de duminică, în care Partidul Fratelli d’Italia al lui Giorgia Meloni a obţinut o victorie, relatează AFP. „Mare victorie! Felicitări!”, exclamă Morawiecki într-o postare pe Facekook, în care subliniază cu ajutorul unor emoji că cele două ţări vor fi puternice împreună.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS, naţionalist, populist) aflat la putere în Polonia şi Fratelli d’Italia sunt membre ale grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din Parlamentul European (PE).

„Sunt fericită că un partid din ECR îşi asumă responsabilitatea unei alte naţiuni europene”, a scris pe Twitter Beata Szydlo, o membră PiS şi fost premier polonez. Alţi membri ai dreptei aflate la putere în Polonia au subliniat întrepătrunderea celor două partide, mai ales accentul pe care-l pun asupra valorilor familiei şi catolice.

„Dreapta europeană se consolidează. Îi vom învinge pe comunişti, stângismul şi lobby-ul LGBT – toţi cei care ne ruinează civilizaţia”, a denunţat pe Twitter adjunctul ministrului polonez al Agriculturii Janusz Kowalski. Adjunctul ministrului polonez al Justiţiei, Michal Wojcik, consideră că victoria lui Meloni este o „înfrângere” a preşedintei Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, pe care o cataloghează drept „reprezentanta forţelor antidemocratice din UE”.

Pe de altă parte, Germania aşteaptă de la Italia să rămână „foarte favorabilă Europei”, în pofida victoriei partidului lui Giorgia Meloni în alegerile legislative italiene de duminică, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin. „Italia este o ţară foarte favorabilă Europei, cu cetăţeni şi cetăţene foarte favorabili Europei, iar noi pornim de la principiul că acest lucru nu se va schimba”, a declarat într-o conferinţă de presă obişnuită Wolfgang Büchner.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply