Polonia interzice avortul în aproape toate cazurile – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Polonia interzice avortul în aproape toate cazurile

Asculta informatia

O hotărâre a Curții Constituționale poloneze a declarat legea din 1993 privind avorturile ca fiind neconstituțională.

Curtea Constituțională a Poloniei a confirmat definitiv hotărârea din octombrie 2020, care a revocat legea avortului din 1993, pe baza faptului că „un copil nenăscut este o ființă umană”, informează Evangelical Focus.

De acum înainte, întreruperea sarcinilor va fi posibilă numai atunci când viața mamei este în pericol sau dacă o sarcină a fost rezultatul unui act criminal, cum ar fi incestul sau violul.

Protestele au izbucnit în mai multe orașe poloneze în toamnă, când a fost anunțată decizia inițială a instanței superioare a țării. Protestele din Polonia arată diviziunea socială din țara tradițional catolică. Majoritatea spitalelor au încetat de atunci să mai facă avorturi.

Analiștii spun că Polonia are cea mai strictă lege privind avortul din Uniunea Europeană. Polonia este țara cu cea mai mare populație catolică din Uniunea Europeană, aproximativ 88% din populație identificându-se cu acest grup de credință. Potrivit proiectului Joshua, aproximativ 0,3% din populație este creștin evanghelică.

Sursă: Evangelica Focus via alfaomega.tv

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close