Quantcast
Polonia se va opune prin veto recunoașterii părinților HOMOSEXUALI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Polonia se va opune prin veto recunoașterii părinților HOMOSEXUALI

Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE, dar Polonia este împotriva acestui lucru.

Polonia va bloca propunerile Uniunii Europene prin care se urmărea ca drepturile părinților de același sex și ale copiilor acestora să fie declarate legale în toate statele membre ale blocului comunitar, afirmă un ministru adjunct al justiției.

Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE, dar Polonia s-a opus acestui lucru.

În timp ce în multe state membre, cuplurile de același sex au dreptul de a fi recunoscute ca părinți ai unui copil, acest lucru nu este valabil în Polonia, care a fost clasată în ultimii trei ani de către ILGA-Europe, un ONG cu sediul la Bruxelles, drept cea mai rea țară din UE pentru persoanele LGBT.

Curtea Supremă Administrativă din Polonia a decis în 2019 că un cuplu polonez de același sex al cărui fiu s-a născut în Regatul Unit nu a putut transcrie certificatul de naștere al acestuia în registrul civil polonez. Judecătorii au considerat că a face acest lucru ar reprezenta „o amenințare la adresa ordinii juridice poloneze”. Vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, afirmă că o astfel de lipsă de recunoaștere „pune copiii în pericol, deoarece aceștia nu ar avea acces garantat la drepturile lor”. Comisia dorește să se asigure că „atunci când o familie se mută dintr-un stat membru în altul, ea rămâne o familie”.

De ce se opune Polonia

După ce Comisia a adoptat propunerea săptămâna aceasta, unul dintre adjuncții lui Ziobro, Sebastian Kaleta, a declarat pentru televiziunea de stat TVP că, „atâta timp cât [acest] guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare”. Planurile ar face ca „drepturile din Europa de Vest… să fie obligatorii în Polonia”, a avertizat el, și ar „deschide calea către alte reglementări ale dreptului familiei”, cum ar fi recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex sau ideea că există „zeci de „genuri”.

Autoritățile se tem că cele 27 de țări din UE nu vor ajunge la un numitor comun, potrivit informează notesfrompoland.com.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply