Quantcast
Pompeo: Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pompeo: Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia

Luând cuvântul la un summit recent, Secretarul de Stat Mike Pompeo a spus că America luptă pentru libertatea religioasă global, pentru că acolo unde libertatea religioasă eșuează, urmează rapid totalitarismul, informează Jerusalem Post.

China continuă să persecute minoritățile religioase, rescriind Biblia pentru a o face conformă doctrinei marxiste chineze, ducând musulmanii uiguri în lagăre de reeducare.

„Asistăm astăzi la provocarea pe care o întâmpină creștinii în practicarea credinței în interiorul Chinei”, a spus Mike Pompeo.

„Partidul Comunist Chinez încearcă să rescrie însăși Biblia pentru a siniciza doctrina creștină”, a adăugat el. „Acest lucru este inacceptabil. Va slăbi poporul chinez. Ne dorim lucruri bune pentru ei”.

Oficial, China recunoaște cinci religii: Budismul, Taoismul, Islamul, Protestantismul și Catolicismul. Cu toate acestea, raportul Departamentului de Stat privind Libertatea Religioasă Internațională din 2019 arată că China, deși „constituția, care citează conducerea Partidului Comunist și îndrumarea gândirii marxiste-leniniste și a lui Mao Zedong, afirmă că cetățenii au libertatea credinței religioase”, aceasta „limitând protecția practicii religioase la conceptul de practici religioase normale”, fără a defini acest „normal”.

Doar grupurile religioase aparținând celor cinci „asociații religioase patriotice” care reprezintă aceste religii au voie să se înregistreze la guvern și să li se permită oficial organizarea de slujbe religioase. Au continuat să existe rapoarte despre decesele persoanelor aflate în custodia statului și că guvernul practică tortura, abuzul fizic, arestarea, reținerea, condamnarea la închisoare, forțarea îndoctrinării în ideologia Partidului Comunist Chinez și hărțuirea grupurilor religioase atât înregistrate, cât și neînregistrate pentru activități legate de convingerile religioase și practici”, se mai arată în raportul Departamentului de Stat.

În 2018, Reverendul Bob Fu, un fost lider ai bisericilor din case care a emigrat în SUA și a fondat grupul de supraveghere al persecuției din China, China Aid, a declarat Congresului că guvernul Chinei a adoptat un plan pe cinci ani de „sinicizare” a Creștinismului.

O modalitate prin care intenționează să facă acest lucru este prin „retraducerea” Vechiului Testament și producerea de noi comentarii asupra Noului Testament pentru a introduce concepte budiste și socialiste, făcându-le să pară inspirate divin.

„Există ideea că noua Biblia nu ar trebui să pară occidentalizată, că ar trebui să arate chineză și să reflecte etica chineză a confucianismului și socialismului”, a declarat Fu. „Vechiul Testament va fi distrus. Noul Testament va fi reinterpretat”.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/pompeo-partidul-comunist-chinez-rescrie-biblia/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply