Quantcast
Pompeo reafirmă în Israel angajamentul SUA faţă de planul lui Trump pentru Orientul Mijlociu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pompeo reafirmă în Israel angajamentul SUA faţă de planul lui Trump pentru Orientul Mijlociu

Asculta informatia

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a reafirmat miercuri, cu ocazia unei vizite în Israel, prima în străinătate începând din martie, angajamentul Washingtonului faţă de planul de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui american Donald Trump, relatează , agerpres.

‘Angajamentul Statelor Unite faţă de Israel nu a fost niciodată mai puternic’, a scris Pompeo pe Twitter în urma întrevederilor cu primul ministru Benjamin Netanyahu şi cu viitorul vicepremier Benny Gantz. Noul guvern israelian va fi învestit joi, în urma acordului ce prevede o rotaţie între Netanyahu şi Gantz în postul de prim-ministru.

Citește și: Sute de israelieni au fost arestați după ce au luat parte la un festival religios

Discuţiile de miercuri s-au axat pe ‘căile de întărire a coordonării americano-israeliene în lupta împotriva COVID-19 şi pe eforturile noastre continue de a contracara activitatea periculoasă a Iranului în regiune şi în lume’, a adăugat Pompeo.

După întrevederi, secretarul de stat a declarat, într-o conferinţă de presă, că se află în Israel pentru a discuta despre ‘viziunea de pace’ a preşedintelui Trump.

Referitor la planul publicat în ianuarie de administraţia Trump, Pompeo a afirmat că ‘mai rămân lucruri de pus la punct şi trebuie să facem progrese în această privinţă’.

La rândul său, Netanyahu i-a mulţumit lui Pompeo pentru această vizită, în plină pandemie, un gest pe care l-a numit ‘o dovadă a tăriei alianţei noastre’.

Premierul israelian a abordat şi tensiunile din regiune, acuzând Iranul că îşi continuă agresiunea în pofida pandemiei.

Pe de altă parte, Pompeo a lăudat rolul pe care tehnologia şi expertiza medicală israeliene le-ar putea juca în lupta împotriva noului coronavirus. Israelul este ‘un partener grozav’, care ‘a împărtăşit informaţii’, ‘spre deosebire de alte ţări care încearcă să acopere şi să ascundă’, a spus secretarul de stat, într-o referire voalată la China.

Citește și: O NOUA religie a globalizarii: Chrislamul

Potrivit televiziunii israeliene, Pompeo urma să încerce să determine Israelul să-şi reducă masiv relaţiile economice cu China.

Înaintea vizitei, Pompeo a subliniat că planurile de anexare de către Israel a Cisiordaniei ocupate constituie, ‘în cele din urmă, o decizie israeliană’, un comentariu care a provocat furia conducerii palestiniene.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply