Quantcast
Populatia din Nepal, afectata puternic de cutremur. Spitalul adventist din apropierea capitalei a fost asaltat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Populatia din Nepal, afectata puternic de cutremur. Spitalul adventist din apropierea capitalei a fost asaltat

Medicii adventisti si lucratorii ADRA au fost printre primii care au sarit in sprijinul populatiei din Nepal, stat care a fost lovit de un puternic seism in ziua Sabatului din 25 aprilie.

ADRA_Nepal_Earthquake_3-150x150

Spitalul Adventist situat in apropiere de capitala Nepalului, Kathmandu, a fost asaltat de pacientii raniti de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter care a avut loc in jurul amiezii.

Seismul, care a durat aproximativ 10 minute, a distrus cartiere intregi in Kathmandu; Memorial Hospital Scheer a scapat aproape neatins, suferind doar o avarie minora la unul din corpurile sale vechi.

„Multumesc lui Dumnezeu ca spitalul este in siguranta. Este intr-adevar sufocat de pacienti”, a declarat Alvin Cardona, al carui tata, Fernando, este medic pediatru la spital.

Cardona, care se afla in Statele Unite ale Americii are ambii parinti plecati in Nepal si a declarat ca acestia participau la serviciul de inchinare din Sabat intr-o biserica adventista cand s-a declansat cutremurul.

Spitalul Adventist, care are trei etaje si 150 de paturi, a fost „inundat” de oameni care au nevoie de ingrijiri medicale si a fost nevoit sa acorde ajutor multor persoane afara, a spus Cardona. „Au ingrijit sute de pacienti aflati in aer liber. Personalul spitalului si membrii ADRA fac eforturi pentru infiintarea unor adaposturi temporare pentru oamenii care si-au pierdut casele.”

rsz_hospital

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor a declarat ca au declansat imediat operatiuni de urgenta cu membrii sai care au fost dislocati in zonele puternic afectate.

„Primele rapoarte sugereaza ca distrugerea este mare si raspandita pe zone intinse”, a declarat Thierry Van Bignoot, director ADRA pentru gestionarea situatiilor de urgenta, intr-o declaratie pe internet. „In aceste momente ne rugam pentru oamenii din Nepal si pentru echipa noastra de pe teren”.

Bisericile adventiste din Statele Unite si din alte tari s-au rugat pentru Nepal in Sabat, in timp ce alti membrii ai bisericii au adus in mod individual rugaciuni in mediul on-line pe Facebook si Twitter.

Dezastrul din Nepal pune presiune asupra Scheer Memorial Hospital, care a fost fondat de Dr. Stanley si Raylene Sturges, primii misionari medicali adventisti ajunsi in Nepal la sfarsitul anilor 1950. El a fost numit dupa Charles J. si Carolyn Scheer, al caror fiu, Clifford C. Scheer a finantat cea mai mare parte a constructiei sale.

Echipamentele spitalului, mobilierul si consumabilele sunt oferite de CARE (http://www.care.org), o agentie umanitara internationala majora si de Biserica Adventista de Ziua a Saptea, dar se spune ca operatiunile sale zilnice sunt in mare masura o chestiune de credinta.

„Scheer Memorial Hospital acorda cel mai important rol credintei”, se putea citi pe site-ul propriu inainte de cutremur. „In fiecare zi exista miracole mari si mici, care ne permit sa tinem usile noastre deschise pentru comunitate si mai ales pentru cei care au nevoie cel mai mult de ajutorul nostru.”

Sursa: adventistreview.org via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply