Quantcast
Populatia evreiasca din suburbiile Parisului scade rapid – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Populatia evreiasca din suburbiile Parisului scade rapid

Pe masura ce Franta se confrunta cu o crestere a antisemitismului, suburbiile din Paris populate cu imigratie puternica, vad cum comunitatile lor evreiesti se diminueaza pe masura ce familiile aleg sa se plece.

Desi nu exista statistici oficiale cu privire la numarul de familii evreiesti care parasesc suburbiile din Seine-Saint-Denis, Jerome Fourquet, directorul companiei de votare Ifop, a afirmat ca numarul evreilor care au fugit de antisemitism a crescut in ultimii 15 ani, raporteaza BFMTV.
„De cincisprezece ani, numarul populatiei, sau familiilor, evreiesti s-a prabusit intr-o serie de municipalitati din Seine-Saint-Denis”, a spus Fourquet.

„In Aulnay-sous-Bois, numarul familiilor de credinta evreiasca a scazut de la 600 la 100, la Blanc-Mesnil de la 300 la 100, in Clichy-sous-Bois de la 400 la 80 si in La Courneuve de la 300 la 80 „, a spus el.

Fostul primar al orasului Sarcelles si actualul parlamentar al Partidului Socialist, François Pupponi, a comentat fenomenul: „Exista oameni care pot si vor sa plece in Israel, si exista oameni care nu pot din punct de vedere financiar sau care nu doresc din diferite motive.“

„Dar ei stiu, de asemenea, ca nu mai pot trai acolo unde traiesc si, prin urmare, aleg sa se stabileasca an alte localitati din Franta”, a adaugat el.

Pupponi a recunoscut, de asemenea, ca profilul autorilor atacurilor antisemite s-a schimbat. „Acum zece ani acte antisemite au fost comise de adulti, care aveau prejudecati puternice despre evrei, cum ar fi faptul ca au „multi bani„, a spus el.

„Astazi, majoritatea celor care comit atacurile au varste de 14 la 15 ani, imbatati in fanteziile legate de problema israeliano-palestiniana„.

Citeste mai departe pe: karensmithdotblog

Despre Info Crestin News

Leave a Reply