Quantcast
Portugalia: Alianța Evanghelică cere președintelui să blocheze legea eutanasiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Portugalia: Alianța Evanghelică cere președintelui să blocheze legea eutanasiei

Alianța Evanghelică din Portugalia a spus că este „profund îngrijorată” de noul text al legii eutanasiei. Ea vrea retragerea lui și face apel la Marcelo Rebelo de Sousa.

Legea eutanasiei se prelungește. Pe 9 decembrie, Parlamentul a aprobat o a treia versiune a textului, declarată anterior neconstituțională.

Luni, 30 ianuarie, Curtea Supremă a Portugaliei trebuia așadar, să se pronunțe asupra acestei noi formulări.

Noua lege elimină cerința „boală terminală”. Extinde utilizarea asistenței medicale în deces la „situații de suferință de mare intensitate cu răni permanente extrem de grave sau boli grave și incurabile”.

Evanghelicii spun că sunt „profund îngrijorați” și critică „nerezonabilul” acestei legi.

Atât catolicii cât și protestanții au luat atitudine împotriva acestei alegeri a parlamentarilor.

Evanghelicii „dezaprobă vehement ideea morții induse din punct de vedere medical”.

„Remarcăm că actualul text agravează și mai mult situația celor mai vulnerabile persoane susceptibile de a fi supuse luării unei decizii de o asemenea gravitate și ireversibilă”, denunță comunicatul de presă al Alianței Evanghelice din Portugalia.

AEP, care reprezintă 700 de biserici și 65 de organizații vrea să blocheze noua lege.

„Facem apel la Președintele Republicii (Marcelo Rebelo de Sousa) să facă tot ce îi revine competențelor și responsabilităților pentru ca această lege să nu intre în vigoare”.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply