Quantcast
Portugalia: Medicii se alătură credincioşilor împotriva eutanasiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Portugalia: Medicii se alătură credincioşilor împotriva eutanasiei

Ordinul Medicilor din Portugalia s-a pronunţat împotriva unor propuneri de lege care urmăresc legalizarea eutanasiei şi care vor fi dezbătute joi în parlament, alăturându-se mişcării de opoziţie conduse de Biserica Catolică, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Nu suntem de acord, pentru că acest lucru este împotriva practicii medicale şi încalcă codul deontologic al Ordinului Medicilor”, a afirmat luni seară preşedintele organizaţiei, Miguel Guimaraes.

„Medicii învaţă să îi îngrijească pe pacienţi şi să le salveze vieţile. Ei nu sunt dispuşi să ia parte la demersuri care duc la moarte”, a adăugat el la sfârşitul unei audieri cu preşedintele ţării, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa.

Citeste si: Guvernul de la Madrid face un pas important pentru legalizarea eutanasiei

Parlamentul portughez urmează să examineze joi cinci texte de lege în favoarea eutanasiei, unul fiind depus de Partidul Socialist aflat la putere.

În mai 2018, parlamentul a respins cu o majoritate strânsă mai multe proiecte de lege asemănătoare. Socialiştii au ieşit întăriţi din alegerile legislative din luna octombrie a anului trecut, însă rezultatul dezbaterii de joi române incert din cauză că deputaţii PS şi cei ai principalei formaţiuni de opoziţie de dreapta sunt divizaţi pe acest subiect şi nu vor primi un consemn de vot.

Biserica Catolică, majoritară în Portugalia, desfăşoară o campanie împotriva dezincriminării eutanasiei încercând să îi mobilizeze pe credincioşi, precum şi pe reprezentanţii altor confesiuni religioase.

Spre deosebire de 2018, episcopii au apărat de această dată ideea organizării unui referendum pentru a consulta populaţia, despre care cred că va respinge eutanasia. Ideea are totuşi extrem de puţine şanse de a fi susţinută de către parlament.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply