Quantcast
Poştaşii israelieni refuză să livreze Noul Testament – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Poştaşii israelieni refuză să livreze Noul Testament

Zeci de curieri şi poştaşi israelieni din oraşul Ramat Gan, o suburbie a Tel Avivului au refuzat să livreze Noul Testament al Bibliei, insistând că refuzul are un fundament legal.

evreii_impotriva_noului_testament (Foto: testimoniesofheavenandhell.com)Argumentul lor a fost că livrarea de Biblii creştine este considerată prozelitism şi, în consecinţă, este interzis prin legea evreiască. „Legea îmi interzice să livrez materiale idolatre, asemenea Bibliei, iar atunci când ceva intră în contradicţie cu credinţa mea, ştiu ce voi alege. Este ca şi cum şeful meu mi-ar cere să lucrez în Sabat”, a declarat un poştaş pentru Ynet News.

Deşi guvernul descurajează prozelitismul şi influenţează percepţia publică pentru a crede că este ilegal, totuși acesta este legal în Israel, după cum explică un raport al Departamentului de Stat american.

Răspunsul oficialilor guvernamentali nu a întârziat să apară. Aceştia au spus că poşta este obligată să distribuie orice material primeşte şi nu are dreptul de a alege ce poate şi nu poate livra. În consecinţă, Bibliile şi alte materiale vor fi distribuite în conformitate cu legea.

Cartea fundamentală a religiei mozaice este Tora, adică primele 5 cărţi ale Bibliei din Vechiul Testament (Pentateuhul). Cărţile pe care creştinii le numesc Noul Testament nu sunt incluse în Scriptura iudaică.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply