Quantcast
Potrivit unui sondaj global, o treime dintre germani se descriu ca nereligiosi sau atei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Potrivit unui sondaj global, o treime dintre germani se descriu ca nereligiosi sau atei

Asculta informatia

Declinul religios al Germaniei este confirmat. Potrivit sondajului global Statista, publicat pe 5 ianuarie, 23% dintre germani se declara nereligiosi si 11% sunt atei. 

Această tendință se observă și în biserici. În ultimii zece ani, Biserica Protestantă (EKD) și Biserica Romano-Catolică au pierdut într-adevăr câteva milioane de membri .

Începând cu 2021, apartenența ambelor comunități  a scăzut sub 50% din populația țării . 

Doar în China această cifră este mai mare (74%). Acest lucru poate fi explicat în special prin controlul Partidului Comunist asupra religiilor.

Sondajul a fost facut in opt țări si acesta ne arată că unul din patru italieni este ateu sau nereligios. În Statele Unite, 22% din populație nu este religioasă. În schimb, în ​​India, 98% sunt credincioși. În Africa de Sud, credința este, de asemenea, în centrul societății (91%).

Statisticile se bazează pe sondaje efectuate între 12.000 și 55.000 de rezidenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, intervievați în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply