Quantcast
Premieră în Japonia, duminică, pe 29 aprilie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Premieră în Japonia, duminică, pe 29 aprilie

Asculta informatia

Ultima duminică din luna aprilie este dedicată în fiecare an sărbătoririi zilei mondiale a evanghelizării online, care are drept scop conştientizarea rolului important pe care îl joacă internetul în societate.

de_anul_acesta_si_japonia_sarbatoreste_ziua_mondiala_a_evanghelizarii_online (Foto: christchurchfelling.org)Anul acesta însă, una dintre ţările care sărbătoresc împreună cu întreaga lume această zi este Japonia, lucru care până acum a fost imposibil. Cu toate că japonezii sunt un popor care ţine pasul cu tehnologia, din punct de vedere religios lucrurile nu sunt la fel clare.

În primul rând, Japonia este o ţară „vag religioasă”, foarte seculară şi materialistă, cu o populaţie care nu vorbeşte deschis despre religie, relatează Christian Telegraph. Mai mult, creştinii formează numai 1% din populaţie, iar bisericile au numai câteva zeci de membri. „Japonezii sunt retraşi; rareori se întâmplă să întrebe un străin – chiar pe cineva despre care ştiu că este creştin – întrebări personale legate de Dumnezeu sau mântuire”, a declarat Christian Zebley, purtător de cuvânt pentru SUA al site-ului Jesus Net Japan, un site creştin care pune la dispoziţie resurse pentru japonezi.

În al doilea rând, cutremurul devastator de anul trecut, precum şi tsunamiul şi dezastrul nuclear ce au urmat au determinat pe mulţi supravieţuitori să caute răspunsuri la problemele existenţiale cu care se confruntau şi se confruntă încă. Totuşi, lipsa unor răspunsuri convingătoare din partea multelor religii existente i-a îndreptat pe japonezi spre creştinism.

Astfel, dorinţa de a găsi răspunsuri, dar neputinţa de a le căuta în mod deschis au determinat crearea unor site-uri şi forumuri, unde japonezii au posibilitatea să comunice deschis cu privire la problemele care îi preocupă. „Japonezii sunt mari consumatori de tehnologie digitală. Dacă vrem să le vorbim despre Iisus, trebuie să ne întâlnim cu ei acolo unde se află. Şi cei mai mulţi se găsesc pe internet”, a continuat Zebley.

Conform ABC News, 2.000.000 de persoane din întreaga lume în caută pe Dumnezeu în fiecare zi şi participă la acţiuni spirituale.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply