Premieră în România: primul caz de „malpraxis bisericesc” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

Premieră în România: primul caz de „malpraxis bisericesc”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu alţi patru preoţi, au fost daţi în judecată pentru înşelăciune, atentat la viaţa omului, violare de domiciliu şi distrugere calificată de către un avocat din Baroul Argeş.
malpraxis_bisericesc_400Avocatul Mădălin Căciulesc o depus o plângere penală împotriva celor cinci preoţi, din cauză că slujbele religioase efectuate nu au avut niciun efect, iar Înalt Prea Sfinţitul Părinte Calinic nu a făcut nimic în această privinţă. Cazul se va judeca săptămâna viitoare la Curtea Supremă.
Convins că în apartamentul său sunt prezente spirite malefice, avocatul a apelat pe rând la mai mulţi preoţi pentru a scăpa de această problemă. După ce s-a spovedit, a dus nişte obiecte din casă la biserică pentru a fi sfinţite şi doi dintre preoţi au făcut o slujbă în apartament pentru eliminarea spiritelor necurate.
Nu numai că slujbele nu au avut efect, dar avocatul spune să se simţea rău de fiecare dată când mergea la spovedanie şi că unul dintre preoţi ar fi făcut o copie după cheia de la apartament şi i-ar fi băgat în saltele şi perne mai multe obiecte de cult care se folosesc la înmormântare, scrie Gândul.
Procurorii au hotărât să nu trimită în instanţă cazul, aşadar avocatul a apelat la Curtea Supremă, care trebuie să decidă dacă retrimite cazul la Curtea de Apel Piteşti.

semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 43

Close