Quantcast
PREMIERĂ Un farmacist a câștigat dreptul de a nu vinde „pastila de a doua zi” în farmacia lui din Berlin, Germania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

PREMIERĂ Un farmacist a câștigat dreptul de a nu vinde „pastila de a doua zi” în farmacia lui din Berlin, Germania

Asculta informatia

O hotărâre judecătorească importantă a recunoscut dreptul fundamental la libertatea de conștiință a farmaciștilor din Germania. Cazul poate să fie redeschis, dacă Asociația Farmaciștilor va iniția un apel la decizia luată.

BERLIN (16 ianuarie 2020) – Au voie farmaciștii să acționeze în conformitate cu conștiința lor? În Berlin, un farmacist, care a decis să nu vândă „pastila de a doua zi”, din motive de conștiință, s-a confruntat recent cu un proces judecătoresc inițiat de Asociația Farmaciștilor din Berlin. Aceasta a fost prima dată când o instanță germană s-a pronunțat asupra acestei chestiuni și a confirmat că oamenii ar trebui să aibă dreptul de a acționa în conformitate cu propria conștiință în ce privește vânzarea anumitor produse. Asociația Farmaciștilor poate să deschidă din nou procesul, făcând un recurs, până la data de 20 ianuarie 2020. Asociația ADF International a sprijinit și continuă să sprijine farmacistul în acest caz.

DAZ.online menționează că, farmacistul Andreas K. a devenit faimos în Berlin din cauza unui afiș la intrarea în farmacia sa, pe care anunța că farmacia nu vinde „pastila de a doua zi”. Ca și credincios catolic devotat, fostul farmacist german are convingeri ferme despre viață: Pentru el, viața începe la concepție și merită să fie protejată cu orice preț. Prin urmare, conștiința lui nu l-a lăsat să vândă „pastila de a doua zi”. Alte contraceptive se găseau pe stoc în farmacia sa, însă erau împachetate împreună cu un pliant personalizat, în care menționa faptul că copii îmbogățesc viața.

Citeste mai mult pe: stiricrestine.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply