Quantcast
Premierul israelian va da undă verde pentru anexarea Cisiordaniei în două luni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Premierul israelian va da undă verde pentru anexarea Cisiordaniei în două luni

Asculta informatia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va da undă verde Israelului în două luni pentru a merge mai departe cu anexarea de facto a unor părţi din Cisiordania ocupată, potrivit Reuters, via agerpres.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile israeliene de a-şi consolida controlul asupra zonelor cucerite în războiul din 1967, teritoriu pe care îl solicită pentru a-şi construi un stat propriu.

Citește și: Evreii, musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt coronavirusului

Netanyahu, anunţând un acord cu rivalul său centrist Benny Gantz săptămâna trecută pentru formarea unui guvern de unitate naţională, a fixat data de 1 iulie pentru începerea discuţiilor cabinetului despre extinderea suveranităţii israeliene asupra coloniilor din Cisiordania şi anexarea pur şi simplu a Văii Iordanului.

O astfel de decizie ar urma să fie convenită cu Washingtonul, potrivit acordului Netanyahu-Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin proisraelian în Europa, Netanyahu a descris propunerea de pace americană anunţată de Donald Trump în ianuarie drept o promisiune de a recunoaşte autoritatea Israelului asupra coloniilor israeliene din Cisiordania.

„În câteva luni sunt sigur că acest angajament va fi onorat”, a declarat Netanyahu Comisiei europene pentru Israel.

Responsabilii palestinieni n-au făcut niciun comentariu imediat cu privire la afirmaţiile lui Netanyahu.

Palestinienii au respins categoric propunerea de pace a lui Trump şi din cauză că acordă Israelului cea mai mare parte la ceea ce ei au aspirat în cursul deceniilor de conflict, inclusiv aproape întreaga zonă ocupată unde Israelul a înfiinţat colonii.

Citește și:Expert ONU, vorbește despre Pandemie, Big Pharma și Imperiul Globalist. Afirmații incendiare!

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că rămâne la latitudinea Israelului dacă să anexeze părţi din Cisiordania şi a declarat că Washingtonul îşi va expune punctul de vedere pe acest subiect în mod privat noului cabinet de miniştri israelian.

Palestinienii, la fel ca multe ţări occidentale, consideră coloniile israeliene din Cisiordania drept ilegale în baza Convenţiilor de la Geneva care interzic astfel de aşezări în teritoriile capturate în război. Israelul contestă aceasta, invocând necesităţi de securitate şi legături biblice, istorice şi politice cu acest pământ.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply