Quantcast
Preot cunoscut din România, acuzat că a lovit o femeie! Reacție de la nivelul BOR – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Preot cunoscut din România, acuzat că a lovit o femeie! Reacție de la nivelul BOR

Incident violent și o acuzație gravă la adresa unui slujitor al Bisericii. Reacțiile n-au întârziat să apară.

Un preot, cunoscut inclusiv în mediul online pentru predicile sale, este acuzat că a lovit o femeie. Au apărut și câteva imagini, care s-au răspândit cu viteză pe Internet. Dar și o reacție de la nivelul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Incidentul greu de imaginat, mai ales când acuzația planează asupra unui preot, ar fi avut loc miercuri seară, chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași. E vorba despre părintele Calistrat Chifan. Care a fost filmat lovind o femeie, potrivit realitatea.net.

Femeia se dezechilibrează și cade. Mai mulți enoriași au asistat la scenă. Cineva a și filmat, cel mai probabil cu un telefon mobil. De altfel, pe întregistrarea ajunsă pe Youtube – care are mai puțin de un minut – se poate auzi o voce de femeie, întrebând: „Cum puteți să faceți așa ceva?”. „Nu-i normal” – se mai aude în scurta înregistrare.

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR

O primă reacție a venit de la nivelul BOR, prin vocea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. „Singurul punct de vedere autorizat/ informat prin anchetă îl poate oferi mitropolia de la Iași, de care aparține preotul Calistrat. Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit aceleiași surse.

S-a mai aflat în acest caz că două femei, surori, s-au adresat Poliției, cu o plângere. Ca urmare, oamenii legii fac cercetări pentru a se lămuri întreaga situație. „La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaş de cult. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi, citați de ziaruldeiasi.ro.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor: „Este absolut regretabil”

O reacție a venit și din partea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. Constantin Sturzu. „Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest.

Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.”, a precizat acesta, citat pe site-ul publicației ieșene menționate.

Atenție, vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional!

Despre Info Crestin News

Leave a Reply