Quantcast
PREOTUL LUI KLAUS IOHANNIS face DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ! Ce spune despre președintele ales al României – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

PREOTUL LUI KLAUS IOHANNIS face DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ! Ce spune despre președintele ales al României

Noul preşedinte ales al României, Klaus Iohannis, este de religie creştin protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Kilian Dörr, prim-preot al Parohiei Evanghelice de Confesiune Augustană din Sibiu, a vorbit despre noul președinte ales al României.

”Este o bucurie pentru noi, dar mai ales este un semn de maturitate pentru societatea românească, pentru deschiderea ei. Cred că dă un semnal foarte bun către toată Europa şi, de aceea, mă bucur”, a declarat Kilian Dörr, potrivit stiripesurse.ro, despre faptul că un creştin evanghelic lutheran a ajuns preşedintele României.

Preotul spune că președintele este un membru activ al comunității și frecventează slujbele: ”Domnul Iohannis este un membru ca oricare altul în parohia noastră. El a fost membru în consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003. Soţia lui este membră în parohia catolică din Sibiu. Bisericile sunt aproape. Deseori o însoţeşte pe dânsa la biserică. Dar, bineînţeles, este şi prezent din când în când la noi şi a fost practicant şi activ chiar în consiliu”.

Despre petiţia apărută pe internet, prin care se cere ca Iohannis să fie botezat ortodox, pentru a putea fi menţionat în biserici, Kilian Dörr a declarat, potrivit aceleiași surse: ”E un nonsens. Dar este şi un semn al maturităţii oamenilor, că pot distinge între confesiuni. Eu zic că pentru oricine se poate ruga în biserică. Este clar că nu trebuie luată în considerare (petiţia – n.r.)”.

www.libertatea.ro

Despre

Leave a Reply