Quantcast
Presa internațională: România comemorează creștinii persecutați la nivel mondial – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Presa internațională: România comemorează creștinii persecutați la nivel mondial

Poporul majoritar ortodox din România a marcat duminică prima Zi Națională de Conștientizare a Violențelor împotriva Creștinilor, o mișcare destinată onorării martirilor români și sensibilizării cu privire la persecuția anticreștină la nivel global, scrie Crux now via basilica.ro

Ziua Comemorativă din România acordă o atenție specială doar creștinilor, deoarece războaiele și terorismul din Orientul Mijlociu i-au făcut victime ale persecuției, deplasărilor și violenței într-un mod cu totul special, notează cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citeste si: China închide 48 de biserici creștine în 2 săptămâni

Vatican News explică faptul că data de 16 august „se referă la decapitarea domnitorului valah Constantin Brâncoveanu, a celor patru fii ai săi și a consilierului său de către sultanul otoman Ahmed al III-lea la 15 august 1714”.

„Au refuzat anterior convertirea creștinismului în islam. Brâncoveanu a atras furia sultanului pentru că voia să retragă Țara Românească, situată în sudul României de azi, din influența otomană și să o aducă mai aproape de Imperiul Rus”.

Mai multe clădiri și monumente au fost iluminate în roșu pentru a marca această Zi de Conștientizare, printre care Biserica Sf. Gheorghe Nou din București, Parlamentul României, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia, menționează site-ul de știri și informații catolice Aleteia.

Evangelical Focus amintește de faptul că Parlamentul României a aprobat implementarea acestei comemorări oficiale la inițiativa deputatului Daniel Gheorghe.

„De ani de zile, tot mai mulți creștini din întreaga lume au fost persecutați și au devenit victime ale actelor de violență. Se desfășoară o adevărată ofensivă împotriva creștinilor”, a declarat Daniel Gheorghe pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply