Quantcast
Presa internațională scrie despre ABUZURILE din Romania referitor la amenzile aplicate pe timpul “PANDEMIEI” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Presa internațională scrie despre ABUZURILE din Romania referitor la amenzile aplicate pe timpul “PANDEMIEI”

Amenzile aplicate de poliție în această perioadă nu șochează doar opinia publică de la noi, dar au atras atenția și presei internaționale. Fox News și BBC au dezbătut pe larg situația din România, anunțând că guvernul câștigă milioane de pe urma românilor amendați. Ca să fie și mai clar contextul, presa internațională nu scrie nimic despre vreo performanță pozitivă a autorităților de la București.

Cu peste 200.000 de oameni care au primit amenzi și cu doar puțin peste 100.000 de teste pentru coronavirus efectuate, România este cu siguranță o ciudățenie a acestei perioade. Planul de amenzi al polițiștilor români, reveniți la statutul de milițieni în această perioadă, este reflectat de două mari televiziuni de știri din Occident: Fox News, cea mai importantă stație de știri din Statele Unite, și BBC, cea mai importantă din Marea Britanie.

Citeste si: COVID-19: Barbat spânzurat – STATUL VINOVAT

”România a făcut milioane de dolari în ultimele luni de pe urma amenzilor aplicate persoanelor care nu au respectat restricțiile impuse de coronavirus”, scrie Fox News.

Postul de televiziune mai anunță că ”cetățenii țării din sud-estul Europei trebuie să completeze un formular special înainte de a pleca de acasă pentru a explica de ce au ieșit, care trebuie să fie prezentat cu o carte de identificare, dacă este oprit de poliție sau de armată”.

Oricine este prins că a încălcat aceste restricții se poate confrunta cu amenzi de la 2.000 de lei (aproximativ 450 de dolari) până la 20.000 (aproximativ 4.500 de dolari).

Amenzi mai mari decât impozitul colectat de stat

”În perioada cuprinsă între 24 martie și 19 aprilie, au fost emise aproximativ 200.000 de amenzi, în valoare de 85 milioane dolari. Suma a fost egală cu banii strânși în februarie din impozitul pe profit”, anunță Fox News.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei, a fost amendat cu echivalentul a 2.200 de dolari când a fost prins cu bicicleta într-un parc public, care era închis.

”Până miercuri, România a înregistrat 9.242 de cazuri de COVID-19 și 507 decese”, scrie BBC.

Citeste si: Halucinant! Cum se umflă numărul morților de CORONAVIRUS

”Luna trecută, Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor Europol a declarat că românii sunt foarte creativi atunci când trebuie să folosească scuza pentru a părăsi locuința”, mai scrie postul britanic.

Românilor li se permite să umble animalele de companie, dar în acest caz, Andreica a explicat: „Am avut situații în care cetățenii țineau un pește în geantă și au spus că și-au scos animalul de companie pentru o plimbare. Este o poveste adevărată. Sau am avut o situație în care cineva a luat pisica pentru o călătorie la 30 de kilometri de casă, pe bancheta din spate a mașinii. ”

Sursa: www.capital.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply