Quantcast
Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decis joi includerea activităţilor religioase în categoria serviciilor esenţiale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decis joi includerea activităţilor religioase în categoria serviciilor esenţiale

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decis joi includerea activităţilor religioase în categoria serviciilor esenţiale care trebuie să funcţioneze în continuare în perioada de izolare în contextul epidemiei COVID-19, transmit AFP şi EFE, via agerpres.

Decretul prezidenţial în acest sens, publicat în Monitorul Oficial, adaugă ”activităţile religioase indiferent de natura lor” pe lista serviciilor considerate drept esenţiale, pe care se află şi farmaciile şi supermarketurile.

Citește și : „VOR CREEA UN VIRUS, VOR SIMULA ȘI VOR VINDE ANTIDOTUL.” declaratia lui Gaddafi in primii ani de conducere

Bolsonaro a adăugat totuşi că aceste activităţi ”vor trebui să fie conforme cu instrucţiunile Ministerului Sănătăţii”. Această instituţie poate opta să impună restricţii lăcaşurilor de cult.

Unele state şi municipalităţi din Brazilia (ţară federală) au introdus deja o serie de restricţii, recomandând să nu se organizeze ceremonii religioase şi impunând de asemenea închiderea şcolilor şi a serviciilor considerate drept ”non-esenţiale”.

Aceste măsuri au fost însă criticate de către preşedintele Jair Bolsonaro, care a acuzat guvernatorii anumitor state că pun în aplicare o politică a ”pământului pârjolit”.

Citește și: CORONAVIRUS: Apocalipsele recurente

Jair Bolsonaro a fost ales preşedinte al Braziliei în octombrie 2018 cu sprijinul larg al bisericilor evanghelice.

Brazilia, ţara cea mai mare din America Latină, are confirmate 2.433 de cazuri de COVID-19, dintre care 57 fatale, potrivit Ministerului Sănătăţii brazilian.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply