Quantcast
Preşedintele Braziliei îi îndeamnă pe cetaţeni să NU respecte măsurile de izolare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Preşedintele Braziliei îi îndeamnă pe cetaţeni să NU respecte măsurile de izolare

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a reiterat duminică, în faţa a mii de manifestanţi veniţi să îl sprijine la Brasilia, discursul său împotriva măsurilor de izolare în timp ce numărul cazuri de COVID-19 explodează în ţara sa, scrie AFP, via agerpres.

„Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă şi inadmisibilă. Vom plăti un preţ uriaş în viitor”, a declarat şeful statului într-o transmisiune în direct a manifestaţiei pe Facebook.

Citește și: COVID-19: S-a aflat totul! Cum a fost lumea panicată cu morți pe bandă rulantă/ DOCUMENT

În Brazilia, măsurile de izolare ţin de resortul guvernatorilor de state, care le impun local, în mod mai mult sau mai puţin strict.

La manifestaţia care a avut loc duminică la Brasilia au fost mai puţini participanţi decât în ultimele săptămâni, cu numeroase pancarte împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Rodrigo Maia, a lui Sergio Moro, fost ministru al justiţiei care a demisionat pe neaşteptate în urmă cu câteva zile. Altele bannere reclamau o „intervenţie militară”.

Spre deosebire de manifestaţiile precedente, preşedintele de extremă-dreaptă – care nu a purtat mască – a stat la distanţă de partizanii săi, urcat pe balustrada monumentală a reşedinţei sale oficiale, Palácio da Alvorada.

În loc să agite mulţimea cum a făcut în trecut, Jair Bolsonaro s-a mulţumit cu un scurt discurs în faţa unei camere video. După aceea, a coborât de pe balustradă, alături de fiica sa Laura, 9 ani, pentru a saluta manifestanţii, ţinându-se însă la o distanţă de peste doi metri.

Citește și: EXCLUSIV: Se cere arestarea lui Bill Gates și Anthony Fauci

„Poporul este cu noi şi armata este de partea legii, ordinii, libertăţii şi democraţiei”, a afirmat el.

Cotidianul Estado de S. Paulo, unul din cele mai importante din ţară, a relatat pe site-ul său că unul dintre fotoreporterii săi şi şoferul acestuia au fost agresaţi de manifestanţi, care i-au îmbrâncit şi i-au lovit cu picioarele.

Brazilia numără peste 100.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 7.000 de decese legate de coronavirus, cu peste 400 de morţi zilnic în ultima săptămână. Majoritatea specialiştilor sunt de părere că vârful pandemiei este departe de a fi atins în această ţară de mărimea unui continent, cu 210 milioane de locuitori.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply