Quantcast
Presedintele BRAZILIEI: „Motto-ul nostru este Dumnezeu, țara, familia și libertatea” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Presedintele BRAZILIEI: „Motto-ul nostru este Dumnezeu, țara, familia și libertatea”

Aflat în Marea Britanie pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a ținut un discurs improvizat de la balconul reședinței ambasadorului brazilian.

Aflat la Londra, actualul lider din Brazilia nu a uitat că se află în campanie electorală pentru realegere.

„Motto-ul nostru este Dumnezeu, țara, familia și libertatea”

Astfel că Jair Bolsonaro s-a lansat, duminică, într-o diatribă împotriva avortului, a drogurilor și a „ideologiei de gen”, atrăgându-și critici din partea adversarului său în cursa pentru președinție, Luiz Inacio Lula da Silva.

Sosit duminică dimineață în capitala britanică, Jair Bolsonaro și-a prezentat omagiile în fața sicriului reginei și a ținut un discurs improvizat de la balconul reședinței ambasadorului brazilian, în fața a câteva zeci de persoane.

„Ne aflăm aici într-un moment de doliu, cu un profund respect pentru familia reginei și pentru poporul Regatului Unit”, a spus el la început. Dar apoi s-a lansat într-un discurs electoral înflăcărat, spunând că țara sa „nu vrea să audă de liberalizarea drogurilor, de legalizarea avortului” și „nu acceptă nici ideologia de gen”.

„Motto-ul nostru este Dumnezeu, țara, familia și libertatea. Și acesta este sentimentul marii majorități a poporului brazilian”. Ulterior, Bolsonaro a criticat și creșterea prețurilor la carburanți în Marea Britanie în timp ce „benzina noastră este, de fapt, una dintre cele mai ieftine din lume”.

Discursul său de la Londra, unde zeci de șefi de stat sunt reuniți pentru a participa la funeraliile reginei, i-a adus critici din partea lui Lula, candidatul de stânga la alegerile prezidențiale din octombrie, care l-a acuzat că a călătorit în Marea Britanie „pentru a-și face campanie electorală” și „pentru a-i vorbi de rău pe alții”, scrie 20 Minutes.

„În loc să meargă să o vadă pe regină, ar fi fost mai lăudabil dacă ar fi mers să viziteze familiile și orfanii victimelor Covid-19 și ar fi cumpărat vaccinurile la momentul potrivit”, a scris Lula pe Twitter.

Cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, Lula își menține un avans considerabil, cu 45% din intențiile de vot, față de 33% pentru Bolsonaro, potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply