Quantcast
Președintele egiptean a inaugurat CEA MAI MARE CATEDRALĂ pentru CREȘTINII COPȚI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Președintele egiptean a inaugurat CEA MAI MARE CATEDRALĂ pentru CREȘTINII COPȚI

Asculta informatia

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a inaugurat duminică seara, Catedrala Nașterii Domnului, în apropiere de Cairo, cu ocazia Crăciunului copt.

Ceremonia de inaugurare a celei mai mari Catedrale ale Creștinilor Copți s-a desfășurat în condiții de securitate sporite în această țară predominant musulmană. Evenimentul a avut loc la o zi după găsirea în apropierea unei biserici a unui dispozitiv exploziv care a provocat moartea unui polițst, scrie gulfnews.com.

Un impozant dispozitiv de securitate a fost instituit duminică în noua capitală administrativă – în prezent aflată în construcție, în deșert, la aproximativ 45 de kilometri de Cairo și unde a avut loc inaugurarea și slujba. Alături de Papa copt ortodox Tawadros al II-lea, șeful statului a declarat că țara trăiește ”un moment important în istoria” sa. ”Sunt și vom fi unul”, a insistat el-Sisi înainte de slujba coptă de Crăciun, sărbătorit în Egipt la 7 ianuarie. Sâmbătă seara, într-un nou incident vizând comunitatea coptă, un comandant de poliție specializat în deminare a fost ucis la Cairo în timp ce încerca să dezamorseze o bombă în apropiere de Biserica al-Azraa Wa Abu Sifin, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate. Alți doi polițiști au fost răniți în explozia bombei, plasată într-o geantă, potrivit acelorași surse.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply